FőoldalÜzletA Google Alphabet néven új holding vállalatot hozott létre
2015. augusztus 12., szerda ::

A Google Alphabet néven új holding vállalatot hozott létre

Az új cég internetes elérhetősége stílszerűen: https://abc.xyz

A tulajdonosok szerint az új működési struktúra számos projekt számára nagyobb függetlenséget, kockázatvállalási szabadságot és nagyobb pénzügyi átláthatóságot biztosít.

A Google helyébe nyíltpiaci forgalomban lévő gazdálkodó egységként az Alphabet lép, és az összes Google-értékpapír automatikusan ugyanannyi, ugyanolyan jogosultságú Alphabet-részvénnyé alakul át.

Az Alphabet továbbra is Google néven foglalja magába a cég eddigi tevékenységének alapját jelentő keresőmotor-, reklám- és térképegységet, illetve az Androidot és a YouTube-ot, valamint a többi leányvállalatot. Ez utóbbiak között van az öregedés elleni szereket kutató Calico biotechnológiai vállalat, a Life Sciences egészségügyi cég, a Fiber nagysebességű internetszolgáltató, az online alapú, okos háztartási berendezéseket gyártó Nest cég, a Google Ventures és a Google Capital befektetési egység, valamint a vezető nélküli gépjárművek, a drónalapú szállítás és más projektek kifejlesztésére szakosodott Google X.

Larry Page és Sergey Brin
Az átalakítást augusztus 10-én a tőzsdezárás után jelentették be. A részvények árfolyama idén 25, a hétfői zárás után pedig további 5,8 százalékkal emelkedett. Az anyavállalatként működő Alphabet vezérigazgatója Larry Page lesz, elnöke a szintén társalapító Sergey Brin, ügyvezető elnöke pedig Eric Schmidt. A Google internetes magtevékenységének új vezérigazgatója Sundar Pichai lesz, a két cég pénzügyi igazgatója pedig Ruth Porat egy személyben. Az Alphabet-leányvállalatok vezetése változatlan marad.

A Google 1998-ban alakult meg és 2004-ben ment tőzsdére. A vállalat az elmúlt negyedévben 17,7 milliárd dollárnyi bevételről számolt be, amelynek 90 százalékát a keresésekhez kapcsolódó hirdetések, a partneroldalak, a YouTube és az Android adták. A Google nyeresége az elmúlt három hónapban 4,3 milliárd dollár volt, a cég készpénztartaléka pedig 61 milliárd dollár.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény