FőoldalÜzletÚj vezető az Antenna Hungária élén
2014. szeptember 11., csütörtök ::

Új vezető az Antenna Hungária élén

Az állami tulajdonba visszakerült Antenna Hungária Zrt élén szeptember 10-től Kápolnai András áll

A frissen kinevezett szakember nyolc éve dolgozik az Antenna Hungária kötelékében. 2008 novemberétől a vállalat lakossági és távközlési igazgatója, megbízott stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója volt. Kápolnai András a két éve kinevezett Piller András székét veszi át. Kinevezéséről Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter határozott, hiszen a cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szakmai felügyelete és tulajdonosi joggyakorolása alatt áll.

A társaság újbóli állami kézbe kerülésével a tárca szerint megvalósult az a kormányzati stratégiai törekvés, hogy – a szinergikus hatások legteljesebb kihasználása érdekében – az Antenna Hungária felügyeletét és tulajdonosi joggyakorlását az elektronikus hírközléshez és az audiovizuális médiához kapcsolódó ágazati feladatok ellátásáért felelős szaktárca lássa el.

Az Antenna Hungária tulajdonosi szerkezetének változásáról idén tavasszal született döntés. Ennek értelmében a vállalat május 30-án a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tulajdonába került. Ezzel egy kilencéves piaci kitérőnek lett vége, hiszen az elmúlt időszakban a magyar államtól elsőként a Swisscom, majd később a francia TDF irányítása alá került a cég. Az ez utóbbival kötött adásvételi szerződésben a cég értékét 55,9 milliárd forintban állapították meg. A NISZ tavasszal azzal indokolta az állami vásárlást, hogy az országos földfelszíni és műholdas televízió- és rádióműsor-szórás, illetve -szétosztás „nemzetstratégiai szempontból is különös jelentőségű", illetve hogy a „kormány döntése összhangban van a hazai közművagyon – különösen a nemzetbiztonságilag is kiemelt fontosságú elemek, köztük az AH – újbóli köztulajdonba történő helyezésével, illetve a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával".

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény