FőoldalÜzletEmelkedő színvonal – színes pályázati témák
2014. szeptember 05., péntek ::

Emelkedő színvonal – színes pályázati témák

„Magyarország is csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában? Nincs módunk középszerűnek lenni!" /:Márai Sándor:/ A Magyar Termék Nagydíj idei felhívására közel 100 pályázat érkezett be, melyeket a kiírók által felkért Szakmai Zsűri bírált el. Idén 66 pályázó kapott Magyar Termék Nagydíjat

A pályázatok a beérkezéstől a díjazásig több fordulós értékelési folyamaton esnek át, amely egyben rostát is jelent. Az utolsó zsűri fordulóhoz eljutott pályázatok a jók között is előkelő helyen állnak. Július 8-án kezdődött meg a már díjra jelölt 81 pályázat utolsó megmérettetése. A pályázatok főbb értékelési szempontjai:

  • a pályázati dokumentáció tartalmi és esztétikai teljessége
  • a pályázatra benyújtott termék/termékcsalád, szolgáltatás biztonságossága, megfelelősége, minősége, újszerűsége, piacképessége, gazdasági hasznossága, export ereje
  • az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazása
  • a fogyasztóknak kínált előnyök
  • a megfelelőséget igazoló, harmadik fél – tanúsító szervezet – által kiállított tanúsítvány, vagy szakvélemény
  • a szakértők állásfoglalása
  • a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, illetve a TÜV Rheinland InterCert Kft. vizsgálata-inak tapasztalatai
  • minőségirányítási rendszer alkalmazása
  • iparjogvédelmi tudatosság
  • forgalomba hozatal jogszabályi feltételei
  • korábban elnyert díjak, érvényes tanúsító védjegyek megléte
  • a fogyasztónak kínált, önként vállalt plusz előnyök.
A beérkezett pályázatokat megismerve megállapítható, hogy nem volt könnyű helyzetben a bírálók testülete, hiszen az idei pályázatok széles skálája, rendkívül igényes színvonala magas mércét állított a zsűri elé. Azok a termékek és szolgáltatások, amelyek a végső megmérettetésen is győzedelmeskedni tudtak, kiemelkedő szakmai színvonalat képviselnek. A Nagydíjra jelölt pályaművek közül 66 számára ítélte oda a Kiírók Tanácsa a kitüntetést, ez a bírált pályázatok 81%-a.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázaton sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára ez évben is különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek értékes különdíjakat ajánlottak fel.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiírói Tanácsának különdíjai:

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Gazdaságért Nívódíj

Azon vállalkozások kaphatják meg, amelyek a pályázati rendszer első meghirdetésétől (1998), illetve a Gazdaságért Nívódíj legutolsó elnyerésétől számítva többszöri alkalommal elnyerték a magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, ezzel is bizonyítva, hogy képesek hosszasan kiváló minőség előállítására. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. Az elismerést a Poli-Farbe Kft. kapta.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Klímabarát Termék Nívódíj

Azok a megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. Az elismerést a Zalaerdő Zrt. Lenpell keményfa pellet elnevezésű pályázata érdemelte ki.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Innovációért Nívódíj

A Nívódíjat azon megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetik el, akik pályázatuk újdonág értékével tárgyévben kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. Az elismeréssel Károlyi László Üzleti évszakok című kézikönyvét díjazták.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Informatikai Nívódíj

Az elismerést azok az alkotók és alkotások érdemelhetik ki, melyek tárgyévben az informatika körében olyan átfogó újdonságerejű pályázatot nyújtottak be, mellyel méltó módon járultak hozzá a magyar szürkeállomány jó hírének öregbítéséhez itthon és külhonban egyaránt. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. Az elismerést a Lambda-Com Műszaki Fejlesztő Kft. és a WebEye Magyarország Keres-kedelmi és Szolgáltató Kft. közösen benyújtott WebEye eTachograph szállítmányozási hatékonyságot és biztonságot támogató szolgáltatás elnevezésű pályázata érdemelte ki.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat ÉLETMŰ-DÍJ

A kitüntetést először Esztergályos Jenő Tanár Úrnak, a 15-szörös Magyar Termék Nagy-díjas Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. Ügyvezető Igazgatójának adományozta. Az ÉLETMŰ-Díj odaítélésével Tanár Úr áldozatos nevelő munkáját és a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Rendszer iránti elkötelezettségét ismerték el.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj

A Nívódíjat egyrészről olyan természetes személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország gazdasági kapcsolatainak erősítésében és bővítésében. Másrészről olyan nagydíjas vállalkozás érdemelheti ki, amely tevékenysége során kiemelt szerepet vállal a Kárpát-medencei térség gazdasági együttműködésében. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. Az elismeréssel Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár munkáját díjazták.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Régiók Díja

2013. évben a Kiírók Tanácsa hagyományteremtő céllal alapította. A díjat a Kárpát-medencei régióban tevékenykedő szervezetek, vagy vállalkozások kaphatják meg. A díj olyan tevékenység elismerése, mely a folyamatosan kiemelkedő minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarságtudat eszméje iránt. Odaítéléséről a Kiírók Tanácsa dönt ajánlások alapján. Legfeljebb 3 díj ítélhető oda. A díjat egyedi iparművészeti trófea és díszoklevél tanúsítja. A díjazottak a Sapientia Alapítvány – Kolozsvár és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola – Beregszász. A Kiírói Tanács Különdíjaira nem lehet pályázni, azokat a Kiírói Tanács a pályázatok bírálásakor ítélheti oda.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Sajtókövete Nívódíj

Az elismerést azon nyomtatott, vagy elektronikus médiumoknak ítéli oda a Kiírók Tanácsa, melyek megítélése szerint a kiírás évében a legtöbbet tettek a minőség kommunikációjáért, ezen belül a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Rendszer népszerűsítéséért. Az elismerést Sárkány Gábor grafikus Művész által tervezett egyedi Díszoklevél tanúsít. A Nívódíjat az MTVA, a közmédia hírműsorainak alkotógárdája és a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. alkotógárdája kapta.

Egyéb Különdíj Felajánlók: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., Magyar Elektronikai Egyesület, Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt., Magyar Újságírók Országos Szövetsége (M.Ú.O.Sz.), Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Nemzeti Külgazdasági Hivatal, Sérültek.hu Magazin, TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., TÜV Rheinland InterCert Kft.

Nagydíjas lett többek között:

  • AlphaSonic Kft. – 3X Virtual informatikai rendszer
  • Control-X Medical Kft./Megdiagnost Kft. – Z-Motion univerzális röntgengép család
  • DENT-ART-TECHNIK Kft./VARINEX Zrt./Dr. Urbán Gábor – Egyedi titánhálós implantátum
  • evopro Zrt. – eRDM vasúti rendszer
  • Globomax Zrt. – SeQUEnce Next rendszer
  • IKRON Kft. – PEAS vállalatirányítási rendszer
  • Jáger Prod Kft. – „JÁGER BOKSZ" típusú kültéri nagyelosztó szekrénycsalád
  • Lambda-Com Kft./WebEye Kft. – WebEye eTachograph szállítmányozási hatékonyságot és biztonságot támogató szolgáltatás
  • Legrand Zrt. – Program MOSAIC csatlakozó aljzat
  • Oktatási Hivatal – Felsőoktatási Információs Rendszer
  • PHILIPS IPSC Tamási Kft. – GreenSpace LED-es álmennyezeti mélysugárzó család (alapváltozatok)
  • SCHRACK Technik Kft. – Schrack MODUL4000
Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény