FőoldalÜzletÚjabb Samsung-üzem Jászfényszarun
2014. június 11., szerda ::

Újabb Samsung-üzem Jászfényszarun

Mintegy 25 millió dolláros (5,5 milliárd forint) beruházás révén új üzemet adtak át a Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui televíziógyárában

A világ egyik legmodernebb tévégyára 75 új munkahelyet hoz létre.

A 22 ezer négyzetméter alapterületű V3 gyáregység létrehozásával a vállalat célja a termelés hatékonyságának további növelése. Az új üzemcsarnokban mintegy ezer fő dolgozik, és 22-55 hüvelykes képátlójú LED televíziók, 23 és 27 hüvelykes MFM (multifunkcionális) LED monitorok, valamint 43 és 51 hüvelykes plazma készülékek kerülnek ki, amelyek főleg az Európai Unió országaiban kerülnek piacra.

Kyu-Csin Lee, a jászfényszarui Samsung gyár elnöke a pénteki ünnepségen elmondta: "Az új jászfényszarui üzem tökéletes példája a Samsung Magyarország iránti elkötelezettségének. A vállalat Magyarországonn közel 3.000 főt foglalkoztat, ebből csaknem 2500-an dolgoznak Jászfényszarun." Aláhúzta: az új csarnok átadása mérföldkő a cégcsoport életében, hiszen ezzel "a televízió-gyártás területén a világ legnagyobb kapacitásával rendelkeznek, és kulcsfontosságú szerepet játszanak a világpiacon". Jelezte: a bővítéssel céljuk megőrizni a Samsung világpiaci részesedésének első helyét, kivívni ugyanezt a versenyképesség területén és folyamatos fejlődéssel biztosítani, hogy a koreai elektronikai óriás "az egész világra kiterjedő vállalattá váljon".

Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke köszöntőjében elmondta: „A Samsung jó döntést hozott, amikor az elsők közt törte át a vasfüggönyt, és telepedett meg Jászfényszarun 1989-ben, létrehozva Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb televíziógyárát. Az azóta eltelt 25 évben a társaság szinte minden termékkategóriában piacvezetővé vált hazánkban, ötvenszeresére növelte árbevételét, dolgozói és partnerei pedig éltek a cég bizalmával." Kifejtette, hogy a vállalat sikerének egyik titka, hogy minden körülmények között képesek a megújulásra, a változásra és a változtatásra.

A jászfényszarui Samsung gyár 1990-ben kezdte meg a termelést, három évvel később exportálták az első itt készült termékeket. A kilencvenes években folyamatosan bővült a gyártás, majd 2007 nyarán átadták a második gyáregységet is. Jászfényszarun az elmúlt 25 évben összesen mintegy 62 millió televízió került le a gyártósorról a katódsugaras képcsövű hagyományos modellektől a projektoros készülékeken át a mai modern plazma, LCD, valamint LED-kijelzős berendezésekig.

A vállalat eddigi magyarországi befektetéseinek összege megközelíti a 160 milliárd forintot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény