FőoldalÜzletA fizetésképtelen OCZ megmentője a Toshiba lehet
2013. december 18., szerda ::

A fizetésképtelen OCZ megmentője a Toshiba lehet

Csőd közelébe került az amerikai memória- és SSD-gyártó. A Toshiba ugyan átveheti a társaság bizonyos üzletrészeit, de ennek ellenére a közeljövő még meglehetősen bizonytalan

Az OCZ Technology közleményében kiemelte, hogy rövid időn belül fizetésképtelenné válhat és jelenleg is tárgyalásokat folytat a japán társasággal az esetleges felvásárlásról. Az elmúlt napokban minden fontos pontban sikerült megegyezni. A cél a vállalat értékének és az összes munkahelynek a megőrzése. Hivatalos bejelentés nem történt az okokkal kapcsolatban, de az eddig is ismert volt, hogy a cég tavaly óta veszteséges és pénzügyi problémákkal küzd.

Bármennyire is megmentőnek tűnhet a Toshiba, a japán óriás elsősorban a technológiát és az OCZ gyártási kapacitását venné át, igaz, az eladási feltételek egyike, hogy a teljes konszernt vásárolja meg. Emellett az is kérdéses, hogy a Toshiba megtartaná-e az OCZ márkanevet. Mindez azt jelentené, hogy az OCZ - a jelenlegi formájában - biztosan megszűnne. Az amerikai gyártó egyébként megerősítette, hogy minden garanciális kérdésben az ügyfelekkel korábban kötött megállapodások érvényesek, kivétel nélkül. Az esetleges garanciális ügyintézésekért a Toshiba lesz felelős, de a terméktámogatási kérdésekben továbbra is az OCZ illetékeseit kellene keresni, amíg lehet.

Mindehhez azonban arra is szükség van, hogy az amerikai hivatalok is engedélyezzék a tranzakciót. Amennyiben az átadás-átvétel az utolsó pillanatban mégis meghiúsulna, vagy a hatóságok nem adnak zöld utat az üzletkötésnek, akkor a csőd elkerülhetetlenné válik.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény