FőoldalÜzletEgy pénzügyi guru szerint csődbe mehet az Apple
2013. október 21., hétfő ::

Egy pénzügyi guru szerint csődbe mehet az Apple

Marc Faber neves svájci befektető szerint az Apple akár csőd közelébe is kerülhet, és az 1976 óta működő amerikai nagyvállalat kivonulhat a technológiai piacról

A híres befektető úgy véli, a cég annyira zavaros, hogy hónapokon belül a BlackBerry sorsára juthat. Faber a CNBC „Futures Now" című műsorában azt nyilatkozta, hogy elég nagy esélyt lát a csőd bekövetkeztére és ezért egyáltalán nem érdeklik az Apple részvények. Véleménye szerint az Apple legnagyobb problémája az, hogy játékokat gyárt felnőtteknek.

A kialakult szituációt a Polaroid-nál történtekkel hasonlította össze. „A Polaroidot is – mint az Apple-t – egy híres feltaláló keltette életre és vezette, majd később otthagyta a céget.... Dr. Edwin Land, a Polaroid alapítója annyi szabadalmat fejlesztett ki, mint senki más ezen a világon." – mondta Faber és hozzátette: „Miután Dr. Land a céget elhagyta, az 2001-ben csődbe is ment." Faber szerint ez fogja az Apple vesztét is okozni.

Egyelőre azonban még minden derűsnek néz ki. Az Apple a második negyedévben 35 milliárd dollár bevételt ért el, és napjainkban közel 450 milliárd dollárt ér.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény