FőoldalÜzletKSH, 2013. VIII. hó: az elektronikai ipar fekete hónapja
2013. október 16., szerda ::

KSH, 2013. VIII. hó: az elektronikai ipar fekete hónapja

A KSH most közzétett adatai alapján 2013 augusztusában az ipari termelés volumene 1,4%-kal maradt el az egy évvel korábbitól

Az ipari export az év első nyolc hónapjában 2,2%-kal, míg augusztusban 2,6%-kal emelkedett 2012 azonos időszakához viszonyítva. A feldolgozóipar exportértékesítésének közel felét adó két alágból a majdnem háromtizedet képviselő járműgyártás kivitele augusztusban 14,5%-kal bővült. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export több mint egyhatodát adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának exportvolumene azonban 12,3%-kal visszaesett.

2013 augusztusában a feldolgozóipar tizenhárom alága közül mindössze háromban mutatkozott termelésbővülés. A feldolgozóipari termelés közel egynegyedét adó járműgyártás kibocsátása kiugróan, 23,2%-kal nőtt. A feldolgozóipari rangsorban harmadik számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ugyanakkor 10,6%-kal visszaesett.

2013 augusztusában a megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 7,4%-kal emelkedett. Az új exportrendelések 9,4%-kal nőttek, az új belföldi rendelések azonban 5,0%-kal csökkentek. Az összes rendelésállomány 11,4%-kal haladta meg az előző év augusztusit.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény