FőoldalÜzletMegválasztották az új Intel-vezért
2013. május 06., hétfő ::

Megválasztották az új Intel-vezért

Brian Krzanich több mint 30 éve dolgozik az Intelnél. Május 16-án Krzanich az 1968-ban alapított cég hatodik vezérigazgatója lesz, a posztot 2005-ben átvevő Otellini pedig a korábbi terveknek megfelelően tanácsadóként segítheti tovább a vezetőség munkáját

Az Intel igazgatótanácsa egyhangúlag szavazott bizalmat Brian Krzanich jelenlegi operatív vezetőnek, aki a május közepén esedékes éves közgyűlésen veszi át a cég irányítását Paul Otellinitől. Eredetileg szóba jöttek külső jelöltek is az utódlás kérdésének eldöntésénél. Bár Otellini önként távozik, sokan már a hír nyilvánosságra kerülésekor felhívták rá a figyelmet, hogy a döntést mindenképpen ösztönözhette a PC-szállítások visszaesése vagy az Intel lemaradása a mobil szegmensben, ahol piaci részesedése egy százalék alatt van. A chipgyártó ugyanakkor magas szintű gyártástechnológiával és -kapacitással rendelkezik, a szerverpiacon pedig különösen erős pozícióban van, és éppen ez az erős háttér lehet a garanciája annak, hogy a vezetés felfrissítése látványos eredményeket hoz majd.

A megválasztott új vezető 1982-ben kezdte meg inteles karrierjét mérnökként, és az elmúlt évtizedekben szépen lépegetve a ranglétrán egészen az ügyvezető igazgatói (Chief Operations Officer) jutott. Ez utóbbi pozíciót 2012 januárja óta töltötte be.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény