FőoldalÜzletA Siemens megvenné az Ansaldo Energia-t
2013. február 19., kedd ::

A Siemens megvenné az Ansaldo Energia-t

1,3 milliárd dolláros kötelező érvényű felvásárlási ajánlatot tett a Siemens a Finmeccanica energiapiaci részlegére. A hatalmas adóssággal és korrupciós botránnyal küzdő, állami irányítású olasz vállalat régóta értékesíteni szeretné Ansaldo Energia részlegét

Az Ansaldo Energiában 55 százalékos részesedéssel rendelkezik a Finmeccanica, a másik 45 százalékot az amerikai First Reserve Corp. birtokolja. Az erőmű-berendezéseket gyártó energiapiaci cég értékesítése része a Finmeccanica átstrukturálási törekvéseinek, melynek keretében az olasz vállalat legalább egymilliárd euró értékben kíván eszközöket eladni, hogy hatalmas adósságát csökkenteni tudja. A német vállalat még tavaly nyilvánította ki vételi szándékát az olasz társaság Ansaldo Energia részlegére, bár októberben úgy tűnt, eláll az ügylettől.
A döntésben valószínűleg komoly szerepet játszik, hogy időközben tovább mélyültek a Finmeccanica gondjai. A múlt héten korrupciós vádak miatt előzetes letartóztatásba került és lemondott a cég vezére. A vádak szerint a Silvio Berlusconi által kinevezett Giuseppe Orsi több tisztviselőt is megvesztegetett egy 560 millió eurós szerződés elnyeréséért.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény