FőoldalÜzletA Foxconn mentheti meg a Sharpot
2013. január 02., szerda ::

A Foxconn mentheti meg a Sharpot

A The Wall Street Journal szerint a Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.) akár tíz százaléknál nagyobb tulajdonrészt is szerezhet az Sharpban. Hosszú távon a tajvani gyártó biztosíthatja a japán elektronikai konszern számára a túlélést

Japánban a 10 százalék feletti tulajdonrésszel rendelkezők nagyobb jogokat kapnak - többek között a bíróságon kezdeményezhetik a cég feloszlatását. A Sharp és a Foxconn már március végén megkötötte egymással a globális stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a tajvani fél tulajdonrészt szerez a japán óriás kijelzőgyártó részlegében. Az akkori egyezség szerint a tajvani társaság közel 9,9 %-os részesedést akart venni, részvényenként 550 jenért. Ez 66 milliárd jen bevételt jelentett volna. Jelenleg azonban egy részvény már csak 170 jenbe kerül, így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy pont a romló helyzet gátolhatja meg az üzlet megkötését. Vagyis a részvényárfolyam drasztikus gyengülése miatt a Foxconn-tranzakció végrehajtása az eredetileg megállapított feltételek mellett ma már lehetetlen lenne.

A Sharp semmit sem bíz a véletlenre: lapértesülés szerint a Foxconn mellett az Intel és a Qualcomm képviselőivel is tárgyalásokat folytat. Erre szüksége is van, hiszen minden ágazata veszteséges és a jövő márciusban végződő üzleti év 450 milliárd jenes mínusszal zárulhat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény