FőoldalÜzletA Konica Minolta Magyarországon teremt új munkahelyeket
2012. november 08., csütörtök ::

A Konica Minolta Magyarországon teremt új munkahelyeket

Logisztikai bázist hoz Pátyra a Konica Minolta. A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban

10 millió eurós beruházás keretében Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta. A tervek szerint 15 országot lát majd el. A irodatechnikai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést, amelynek egyik nagy nyertese Magyarország lesz. A vállalat az idén 260 millió eurós, azaz mintegy 75 milliárd forintos forgalmat érhet el a térségben, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az új logisztikai központ hatalmas kiterjedésű régiót szolgál ki. Magyarország mellett ez a bázis felel Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacának ellátásáért is. Az elképzelések szerint azt követően, hogy 2013 harmadik negyedévétől már a teljes régiót innen szolgálják ki, 2014 elejétől a szállítás előtti üzembe helyezést is Pátyon oldják meg, az esztendő második negyedévétől pedig egy új elektronikai hulladékkezelőt alakítanak ki a disztribúciós bázison.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény