FőoldalÜzlet623 millió dollárt adna a Sony az Olympusért
2012. június 29., péntek ::

623 millió dollárt adna a Sony az Olympusért

Ezzel az összeggel az Olympus megmenekülne attól, hogy jelentős leépítéseket kelljen eszközölnie. A tárgyalások az utolsó fázisban vannak, végleges megállapodásra júliusban lehet számítani

Ezzel a lépéssel a Sony lenne az Olympus legnagyobb részvényese, és 2.700 dolgozó munkája maradhatna meg.

Március végére az Olympus befektetési veszteségei jelentősen nőttek, ezért a cég olyan helyzetbe került, amiből csak egy jelentősebb tőkeinjekció mentheti meg, ezért jönne jól számukra a Sony pénze.

A cég képalkotó részlege, beleértve a videokamerákat is, két éve folyamatosan veszteséget termel, ezért próbáltak a high-end modellek felé nyitni, hogy újra haszonnal dolgozzanak, de komoly árversennyel találkoztak. Korábban a Panasonic is szóba került, mint pénzes beszálló, de végül ebből nem lett semmi.

Sem a Sony, sem az Olympus nem adott ki hivatalos nyilatkozatot arról, hogy jelenleg mi a helyzet az együttműködéssel kapcsolatban. A két cég a tervek szerint főleg az orvosi eszközök területén működne együtt, hiszen például az endoszkópok területén az Olympus uralja a piac 70 százalékát, míg a Sony az optikai érzékelőkben van otthon. Ennek alapján együtt képesek lehetnek megszilárdítani az Olympus vezető helyzetét, és elmaradhatnak a kellemetlen lépések.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény