FőoldalÜzletMeghalt Steve Jobs
2011. október 06., csütörtök ::

Meghalt Steve Jobs

Az Apple atyja tegnap hunyt el, 56 éves volt. Ő volt a mobil számítástechnika forradalmának egyik kirobbantója, a személyi számítógép koncepciójának és a programüzenetekről az egérkattintásra való áttérés egyik úttörője

Csodagyerekként indult, garázscéget alapított, 24 évesen dollármilliomos volt Steve Jobs, aki azt vallotta, hogy az élet legnagyobb döntéseit éppen a mulandóság tudata segít meghozni.
Steve Jobs egy szíriai bevándorló fiaként 1955. február 24-én született a kaliforniai Cupertinóban, az Apple későbbi fellegvárában. Kisgyermekkorában örökbeadták. Jobs 1976-ban a nevelőszülei szilíciumvölgyi garázsában Steve Wozniakkal együtt alapította meg cégét, amelynek idén nyáron már nagyobb likvid tartalékai voltak, mint az Egyesült Államok kincstárának. A "Tökéletesség patrónusának" is nevezett Jobs lemorzsolódott a főiskolából, majd buddhistává lett, amikor az Atari videojáték-fejlesztői állását elhagyva, gyakran bódító szereknek hódolva, bejárta Indiát. A szabálytalan életút a szokványostól eltérő gondolkodásmód miatt írhatta lemondásakor a The New York Times szakírója, hogy Jobson kívül aligha van ember, aki rendelkezik hittel, önbizalommal, vízióval és a tökéletességre való törekvésnek azon fokával, amelyek révén a hozzá köthető termékek boldoggá tesznek rengeteg embert.

Mint arról az Elektronet hasábjain is írtunk, hasnyálmirigyrákja miatt januárban betegszabadságra ment, augusztusban engedte át végleg a világ legnagyobb technológiai cégének irányítását az őt a kezelések alatt helyettesítő Tim Cooknak.

A számítástechnikai iparág első számú vezetőjének távozása sokakat késztetett elismerésre, nagy konkurens cégek vezetői emeltek kalapot Jobs eredményei előtt.
A Google korábbi ügyvezetője, Eric Schmidt, az egykori barát szerint ő volt az elmúlt 25 év legsikeresebb vállalatvezetője.
A Microsoft-alapító Bill Gates azt mondta, hogy igazán elszomorította, amikor tudomást szerzett Steve Jobs haláláról. "Steve és én csaknem 30 éve találkoztunk először és az életünk több mint felében kollégák, vetélytársak és barátok voltunk. A világ ritkán lát olyan embert, aki olyan mély hatást gyakorolt volna rá, mint Steve, aminek következményeit sok elkövetkező nemzedék érezni fogja. Számunkra, akik abban a szerencsében részesülhettünk, hogy együtt dogozhattunk vele, ez egy őrülten nagy megtiszteltetés volt."

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény