FőoldalRendszerintegrátorÚj, mikrohullámú típusváltozatok a Spectrum Rider kézi spektrumanalizátor-családban
2018. december 15., szombat ::

Új, mikrohullámú típusváltozatok a Spectrum Rider kézi spektrumanalizátor-családban

6 GHz-ig, 13,6 GHz-ig és 26,5 GHz-ig működő alapműszerekkel, továbbá ezek felső határfrekvenciájának megfelelő szoftveres bővítésével akár 31 GHz-ig is kiterjeszthető az R&S FPH sorozatú spektrumanalizátorok elemzési képessége. A kedvező árfekvésű, „Spectrum Rider” névre keresztelt készülékcsaláddal rugalmasan végezhetők precíz mérések terepviszonyok mellett és laborkörülmények között egyaránt.

A Rohde & Schwarz három új alapmodellel bővítette népszerű, R&S FPH sorozatú, „Spectrum Rider” névre keresztelt készülékcsaládjának választékát. Az új berendezések működési tartománya 5 kHz-től 6 GHz-ig, 13,6 GHz-ig, illetve 26,5 GHz-ig terjed. A „Spectrum Rider” az első kézi spektrumanalizátor, amely kapacitív érintőképernyővel rendelkezik és felső határfrekvenciája egyedülálló módon, engedélyező kóddal bővíthető. Mivel a működési tartomány kiterjesztéséhez nem kell üzemen kívül helyezni, illetve újra kalibrálni a műszert, a felhasználók könnyedén, maguk is kibővíthetik alapkészülékük felső határfrekvenciáját, például 26,5 GHz-ről 31 GHz-re.

Az új, magasabb frekvenciákig működő, masszív felépítésű berendezésekkel mind terepen, mind laborkörülmények között igen sokféle vizsgálat végezhető el. Számos különböző, praktikus kiegészítéssel (opcióval) felvértezve a legkülönfélébb szakterületeken vehetjük hasznukat, többek között 5G- és műsorszóró rendszerek, vagy akár radarok és műholdas kommunikációs összeköttetések bemérése során. Kiváló munkaeszközeik lehetnek helyszíni vizsgálatokat végző technikusoknak és laboratóriumban tevékenykedő mérnököknek egyaránt, mivel általános jellegű repülés- és védelemtechnikai, továbbá mobilhálózati és műsorszórási mérések is tökéletesen végezhetők velük. Mindezeken túlmenően a szabályozó hatóságok és oktatási intézmények szintén sokrétűen használhatják ezeket a műszereket mindennapi feladataik teljesítéséhez.

A mindössze 2,5 kg tömegű R&S „Spectrum Rider” FPH kitűnően használható hordozhatóságot igénylő esetekben is. Akkumulátorának élettartama több mint hat óra, így újratöltés nélkül is végigdolgozható vele egy munkanap.

A spektrumanalizátor USB-vonalon vagy LAN-on keresztül távvezérelhető, sőt, a felhasználó kényelmét tovább fokozza, hogy az iOS és Android környezetben futtatható R&S MobileView alkalmazással mobil eszközökről is távkezelhető.

Az R&S „Spectrum Rider” FPH típusú műszer már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól és kijelölt értékesítési partnereitől. További információk a www.rohde-schwarz.com/spectrum-rider honlapon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény