FőoldalRendszerintegrátorSzínvonal már az alapkategóriában is
2017. május 19., péntek ::

Színvonal már az alapkategóriában is

A Rohde & Schwarz piacra dobta R&S FPC1000 típusú műszerét: egy új, alapszintű, ugyanakkor kiváló minőségi jellemzőkkel és újszerű képességekkel felvértezett, klasszikus értelemben véve német tervezésű spektrumanalizátort. Engedélyezőkódokkal rugalmasan bővíthető, igen jó RF-tulajdonságokkal rendelkező, emellett kategóriájában a legnagyobb méretű és felbontású képernyővel felszerelt berendezés ez – ráadásul belső WiFi modult is tartalmaz, amelyen keresztül mobilalkalmazások segítségével távvezérelhető.

A kiváló minőségnek és újszerűségnek nem feltétlenül kell magas árszinttel párosulnia. A Rohde & Schwarz által kifejlesztett, R&S FPC1000 típusú spektrumanalizátor kedvező árfekvése mellett meglepően jó paraméterekkel rendelkezik. A Németországban tervezett berendezés a csúcskategóriás műszerekkel szemben támasztott követelményeknek megfelelően igen jó RF-jellemzők mellett szoftveresen bővíthető, jövőbeni elvárások kielégítésére is alkalmas képességeket hordoz magában. Kategóriájában az R&S FPC1000 rendelkezik a legnagyobb méretű és legjobb felbontású képernyővel, emellett intelligens, vezeték nélküli mobilalkalmazások vagy számítógépes szoftverek segítségével távvezérelhető is. E tulajdonságainak köszönhetően minden, spektrumanalízist igénylő, alapszintű kutatási, gyártási, szervizelési és oktatási feladathoz kitűnően használható.

microsolder 17 4 1

Időtálló befektetés

Az R&S FPC1000 típusú analizátor alapváltozatának működési tartománya 5 kHz-től 1 GHz-ig terjed, ami szoftverfrissítéssel 2 vagy 3 GHz-ig bővíthető – ez újdonságszámba megy ebben a kategóriában. A bővítés igény szerint bármikor megvásárolható és feloldókód begépelésével azonnal aktivizálható. Mindehhez ráadásul nem is kell újrakalibrálni a műszert.

Meglepően jó rádiófrekvenciás paraméterek

Különösen gyenge jelek méréséhez elengedhetetlenül fontos a nagy érzékenység. Az R&S FPC1000 zajszintje igen alacsony, jellemzően –150 dBm, ami tovább csökkenthető -165 dBm-re (jellemző érték), egy külön feloldókód segítségével aktivizálható előerősítő segítségével. Nagy bemeneti terhelhetőségének köszönhetően akár +30 dBm (1 W) teljesítményű jeleket is képes fogadni, ezzel tízszeresen meghaladja a hasonló kategóriájú készülékek tűrőképességét. Az alacsony zajküszöb és a nagy kivezérelhetőség együtt kivételesen széles dinamikatartományt eredményez.

rohde 17 4 2

Nagy felbontás – mindenféle értelemben

Kategóriájában szintén az R&S FPC1000 rendelkezik a legjobb felbontással, KF-sávszélessége 1 Hz-ig szűkíthető. Emellett 10,1 col (26 cm) átmérőjű képernyője 26%-kal haladja meg a hasonló árfekvésű berendezéseknél megszokott méretet, ráadásul 2,6-szer nagyobb felbontást nyújtva. A jeleket ennek köszönhetően a legapróbb részletekbe menően kristálytisztán ábrázolja.

Virtuális kezelés – könnyedén

Virtuális kezeléssel távvezérelt műveletek és mérések egyszerűen végezhetők. Az R&S FPC1000 típusú analizátor (külön rendelhető kiegészítésként) WiFi-kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik, vezetékes ethernetcsatlakozás mellett. A Microsoft© Windows operációs rendszerhez kifejlesztett, R&S InstrumentView nevű, illetve az iOS/Android alkalmazásalapú, R&S MobileView elnevezésű környezet segítségével tetszőleges helyről és időpontban végezhetők mérések.

A Rohde & Schwarz első alkalommal az „embedded world 2017” nevű, 2017. március 14. és 16. között Nürnbergben megrendezett szakkiállításon mutatta be az R&S FPC1000 típusú spektrumanalizátort, melyet a gyártótól vagy a kijelölt forgalmazóktól 2017. március 14-től lehet megrendelni.

A Rohde & Schwarz honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény