FőoldalRendszerintegrátorMikrogrid a megújuló energiaforrások használatához
2016. december 08., csütörtök ::

Mikrogrid a megújuló energiaforrások használatához

Az ABB egy modulrendszerű, skálázható, automatikusan települő mikorgrid megoldást dobott piacra, amely a decentralizált energiatermelés rugalmas technológia iránti erősödő keresletét kívánja kielégíteni. A költséghatékony konténeres megoldás az érett és feltörekvő piaccal rendelkező országoknak egyaránt érdekes lehet, mivel alkalmazása elősegíti a megújuló energiaforrások maximális kihasználását, és ezzel párhuzamosan csökkenti a függőséget az áramtermelésben használt fosszilis üzemanyagoktól

Az ABB modulrendszerű mikrogridje

Az ABB innovatív technológiája – a PowerStore Battery energiatároló akkumulátorrendszer, a dedikált Microgrid Plus vezérlőrendszer és a felhőalapú távoli szervizszolgáltatás segítségével – nemcsak távoli területek villamosenergia-ellátását tudja biztosítani, hanem költséghatékony szünetmentes áramforrást jelenthet a lakosságnak és az ipari vállalatoknak azokban az időszakokban, amikor a fő villamosenergia-hálózaton tervezett üzemszünet van, vagy váratlan áramkimaradás lép fel.

A mikrogrid üzemeltetéséhez szükséges összes berendezést – az ABB teljesítményátalakítóját és dedikált vezérlőrendszerét, a Microgrid Plust és az akkumulátoros tárolási rendszert konténerbe építették, aminek köszönhetően gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb a telepítése. Az ügyfél választhatja meg a microgrid konfigurálását nap- és a szélenergia, a fő villamosenergia-hálózat energiája vagy dízel generátor által termelt energia integrálására az adott alkalmazás és a helyi viszonyok függvényében.

Az ABB kompakt kialakítású moduláris mikrogridje 4 előre tervezett változatban, az 50-től 4600 kW-ig terjedő teljesítménytartományban áll rendelkezésre a különböző ügyféligények kielégítésre. A standard, integrált funkcionalitások villamosenergia-hálózatra csatlakozó és nem csatlakozó üzemmódokat foglalnak magukba, amelyek között zökkenőmentesen történik az átváltás. A konténeres megoldást a könnyű szállíthatóság, a helyszíni gyors telepítés és üzembe helyezés szempontjainak figyelembevételével tervezték. Az üzemeltetést és a karbantartást felhőalapú távoli szervizrendszer segíti, amely jól példázza az ABB piacvezető szerepét az olyan úttörő technológiák fejlesztése és szállítása terén, amelyek a most zajló energetikai és Ipar 4.0 forradalom motorjai.

„A moduláris, egységesített, skálázható, automatikusan települő plug-and play mikrogrid megoldásunk költséghatékony hozzáférést biztosít a megbízható energiaellátáshoz a távoli és a sűrűn lakott területek energetikai alkalmazásai számára egyaránt” – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetője. „A megoldás jó példája annak, hogy az ABB továbbra is elkötelezett az innováció és a káros környezeti hatások csökkentése mellett, ezért a Next Level stratégiájának irányelveivel összhangban olyan megoldásokat kínál ügyfelei számára, amelyek elősegítik a megújuló energiaforrások integrálását, és csökkentik a függőséget a fosszilis energiaforrásoktól.”

Az ABB honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény