FőoldalRendszerintegrátorNöveljük az energia-hatékonyságot!
2016. december 05., hétfő ::

Növeljük az energia-hatékonyságot!

A Sinamics G120P készüléket kifejezetten ipari alkalmazásokban használható frekvenciaváltó megoldásként alakították ki; elsődleges felhasználási területe a feldolgozó iparágak, mint például a gyógyszeripar, vegyipar és építészeti technológia. A most bevezetett új teljesítménymodulok, a PM240P-2 és a PM330, a beépített és szekrénybe telepített egységek portfólióját bővítik a 400 és 690 voltos feszültségszinten. Az új eszközök kiegészítik az eddigi termékskálát, azonos funkciókkal következetes szemléletet megvalósítva az összes feszültségtartományban

Robusztus konstrukciójával és karbantartást nem igénylő kiépítésével a Sinamics G120P alkalmas a rendkívül szélsőséges ipari környezetekben történő használatra is, ahol az üzemi hőmérséklet tartomány -10 és +50/60 °C között változik. Kivételesen magas, 98 százalék fölötti a hatékonysági szintje a tesztelés során megfelelt az EN 50598 energia-hatékonysági szabvány követelményeinek, a működés megbízhatóságát pedig az új biztonsági funkciók egész skálája növeli.

Az új PM240P-2 teljesítménymodult az IP20 védelmi osztályba sorolt beépített készülékeknél használják a 22 – 132 kilowatt kimeneti teljesítmény tartományban, valamint az IP20 és IP55 védelmi osztályba tartozó, vezérlőszekrénybe telepített készülékek esetén 75 és 132 kW kimenő teljesítmény között. A szekrénybe szerelt konvertereknél a modul használata a vezérlőszekrény szükséges szélességét 1000 milliméterről 400-ra csökkenti.

PM330 teljesítménymodullal a Siemens 630 kW-ra bővíti a Sinamics G120P termékek portfólióját. Az alkalmazások közé tartozik a szivattyúkban, ventilátorokban és változó forgatónyomaték karakterisztikájú kompresszorokban történő felhasználás az alsó és középső kimenő teljesítmény tartományban, egyszerű és folyamatos mozgások esetén.

Az integrált meghajtó rendszer (IDS) szerinti szemlélet lehetővé teszi, hogy már a fejlesztési fázisban kiválasszuk a meghajtó szerelvény komponenseit. Ezzel a módszerrel a rendszer veszteségei nyolc százalékkal csökkenthetők csupán a meghajtó helyes megválasztása révén. A szabályozható sebességű készülék ventilátor és a belső áramellátó modulok új konstrukciója mellett az energiahatékonyság lenyűgöző javulása elsősorban az optimalizált impulzus kombinációk eredménye. Az üzemmódtól függően a motor mágneses fluxusa illeszthető az aktuális terhelési körülményekhez vagy egy energiatakarékos készenléti állapothoz, lehetővé téve az energiafogyasztás további csökkentését.

A teljesítménymodulba beépített új biztonsági funkciók fokozzák a működés megbízhatóságát. Egy példa erre a "Biztonságos forgatónyomaték kikapcsolás (STO)" biztonsági funkció, amely megbízható módon kapcsolja le a teljesítménymodult anélkül, hogy szükség lenne a főkapcsoló kiiktatására. A "Biztonságos leállás 1 (SS1)" funkció a kikapcsolás előtt nullára csökkenti a meghajtó egység sebességét. Mindkét biztonsági funkciót úgy tervezték, hogy a legmagasabb SIL3 biztonság integritási szintet valósítsa meg. A Sinamics G120P zökkenőmentesen integrálható a Simatic vezérlőbe, lehetővé téve a teljesen integrált automatizálás (TIA) összes előnyének kihasználását - ilyenek például a nyílt rendszerű architektúra, az egész világon elterjedt szabványok és az adatok transzparenciája a terepi szinttől a vezérlőig.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény