FőoldalRendszerintegrátorAz ipar legpontosabb 7½ digites multimétere
2016. június 30., csütörtök ::

Az ipar legpontosabb 7½ digites multimétere

Az NI bejelentette az NI PXIe-4081 típusú, 7½ digites, nagy teljesítőképességű digitális multiméterének és 1,8 MS/s-os leválasztott digitalizálójának megjelenését. Ez az első digitális multiméter, amely PXI Express felülettel rendelkezik, emellett olyan mértékű rugalmasság, felbontás és leválasztási paraméterek jellemzik, melyek kifinomult mérőrendszereket igénylő problémák megoldásához szükségesek a fogyasztói elektronikai ipartól a repülés-, űr- és védelmi technológiákig

Az NI PXIe-4081 típusú modul az iparban elérhető legpontosabb 7½ digites digitális multiméter. Egyenfeszültség-mérési pontossága egyedülálló, 15 ppm, amit a kalibrálást követően két évig megőriz. Feszültségmérési tartománya nanovoltoktól a kilovoltokig terjed, ellenállást pedig a mikroohmos nagyságrendtől gigaohmokig képes vizsgálni. Félvezetős söntölést alkalmazva 1 µA és 3 A között nyolcféle egyenáram-mérési tartománnyal rendelkezik, váltakozó áramok hatásos értékét pedig 100 µA-től 3 A-ig tudja mérni, hat tartományban. A multiméter egyetlen 3U magas PXI kártyahelyet igényel, így képes biztosítani a sokcsatornás rendszerek által igényelt nagy csatornasűrűséget is: egyetlen PXI-keretben ― amely műszerszekrényben 4U magas helyet tölt be ― 17 digitális multiméter-csatornát nyújt. Nagy áteresztőképességet igénylő esetekben leválasztott digitalizálóként, 1,8 MS/s-os maximális mintavételi sebességgel képes DC-csatolt jeleket rögzíteni minden áram- és feszültségmérő üzemmódjában. A mintavételi sebesség hangolásán keresztül a digitalizáló felbontása 10 és 23 bit között változtatható, lehetővé téve a sebesség és pontosság közötti optimum beállítását.

ni 4081 1

Az egység interaktív, szoftveres kezelőfelületén keresztül alapmérések és automatizált alkalmazások hibakeresési műveletei végezhetők el, olyan egyszerűen, mint egy hagyományos műszerrel. A modul vezérlőszoftvere kategóriájában a legjobb programozási felülettel rendelkezik, amely számos fejlesztőkörnyezettel ― például C, Microsoft .NET vagy LabVIEW ― képes együttműködni. A meghajtó programcsomag súgóállományokat, dokumentációt és 28 darab azonnal futtatható példaprogramot is tartalmaz, segítve a kódfejlesztést.

ni 4081 2

„Az ügyfeleink sokszor azért választják a PXI-platformot, mert a PXI-berendezések nyújtotta pontosság, csatornasűrűség és működési sebesség révén mérsékelni tudják automatizált tesztelésük költségeit” ― nyilatkozta Steve Warntjes, az NI moduláris műszerekért felelős fejlesztési alelnöke. „Az NI PXIe-4081 típusú egységet a gyártó PXI-digitális multiméterek terén szerzett, több mint 20 éves tapasztalatára alapozva fejlesztették ki, kódkompatibilis váltást lehetővé téve PXI-Express felületre. Ennek révén kiterjeszthető a kritikus méréstechnikai funkciók életciklusa, a lehető legkifinomultabb mérési képességek biztosítása mellett.”

Az NI honlapjahttp://www.ni.com

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény