FőoldalRendszerintegrátorNyomtatott áramköri lapok EMC-analízise másodpercek alatt
2011. április 06., szerda ::

Nyomtatott áramköri lapok EMC-analízise másodpercek alatt

A kanadai székhelyű EMSCAN által kínált EMxpert egyedülálló megoldást kínál elsősorban nyomtatott áramköri lapokat fejlesztő szakemberek, cégek számára.

1. ábra 1. ábra
Az EMxpert segítségével a nyomtatott áramköri lapok EMC/EMI-problémái már a tervezés kezdeti szakaszában felderíthetőek egyszerű laboratóriumi körülmények között, így az új készülékek piacra juttatásának ideje és a fejlesztés költsége jelentősen csökkenthető, valamint a CE jelöléshez szükséges minősítő mérések pozitív eredménye is előre biztosítható.

A rendszer elemei:
1. a mérést vezérlő és kiértékelő szoftver,
2. EMSCAN szkenner,

2. ábra 2. ábra
3. EMSCAN vezérlő,
4. spektrumanalizátor (1. ábra).

A mérés különösebb EMC-ismeretek nélkül, másodpercek alatt elvégezhető, és meghatározható, hogy az áramköri lap mely pontjain vannak nemkívánatos RF sugárzások, illetve mérhetőek ezen jelek frekvenciája és csúcsértékei is (2. és 3. ábrák).

3. ábra 3. ábra

Az EMxpert nem csak az elektronika által gerjesztett sugárzott zavarok, hanem bizonyos fokig a készülék vezetett zavartűrésének vizsgálatára is alkalmas. A 4. ábrán látható mérés során az elektronikára kívülről rákapcsolt, adott frekvenciájú és szintű jel terjedése látható.
4. ábra 4. ábra

A ProMet Méréstechnika Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény