FőoldalRendszerintegrátorKét családban, 26 modellel erősít az Agilent az oszcilloszkópok piacán
2011. február 18., péntek ::

Két családban, 26 modellel erősít az Agilent az oszcilloszkópok piacán

Az Agilent Technologies bemutatja legújabb oszcilloszkópjait, melyek egy technológiai áttörésnek köszönhetően, alacsony költségek mellett olyan fejlett funkcionalitások használatát teszik lehetővé, melyek eddig csak a magasabb kategóriás szkópokban voltak elérhetők Két család, 26 modell, az ipar egyetlen beépített függvénygenerátorral rendelkező és az első alacsonykategóriás MSO (Mixed-Signal Oscilloscope) oszcilloszkópja

Az Agilent Technologies február közepén 26 új modellel bővítette MSO és DSO oszcilloszkóp kínálatát, amely magában foglalja a következő generációs InfiniiVision 2000 és 3000 X-sorozatot.
Az új szkópok a legújabb technológiai fejlesztésnek köszönhetően fejlett funkciók elérését teszik lehetővé egy megfizethető mérőműszerben.

Az Agilent InfiniiVision 2000X Az Agilent InfiniiVision 2000X
Az új InfiniiVision 2000 X-sorozat, 70 MHz-200 MHz közötti sávszélességgel és kategóriájában a leggyorsabb - 50,000/s - hullámforma-frissítéssel rendelkezik a jelfolyamok részleteinek minél tökéletesebb és a ritkán előforduló, nem kívánt események megjelenítésére. Kategóriájában elsőként opcionális 8 csatornás MSO képességével valamint az egyedüli beépíthető függvénygenerátorával az eddigi szkópoknál jóval több funkció elérését biztosítja.

Az Agilent InfiniiVision 3000X Az Agilent InfiniiVision 3000X
Az új Agilent InfiniiVision 3000 X-sorozatú szkópok 100 MHz és 500 MHz közötti sávszélesség egyedülálló 1,000,000 hullámforma/s frissítéssel párosul. Opcionálisan rendelhetők további funkciók, úgymint: 16 digitális csatorna (MSO), beépített függvénygenerátor és a hardverrel gyorsított soros protokoll triggerelési és dekódolási lehetőségek.

Az InfiniiVision X-sorozatú szkópok szíve egy Agilent által tervezett 6 millió kapuval rendelkező, beágyazott memóriás 90 nm-es CMOS ASIC. Ez a MegaZoom IV-es chip architektúra teszi lehetővé az ipar leggyorsabb hullámforma-frissítését. A logikai-, protokoll analizátor és függvénygenerátor funkciókkal kiegészítve az oszcilloszkóp egyedülálló teljesítménye alacsony árral párosul. A kis fizikai méretek (38,1×15,24 cm alapterület) mellett minden InfiniiVision X-sorozatú szkóp 8,5 hüvelykes WVGA kijelzővel rendelkezik, amely kétszer nagyobb megjelenítési felületet jelent más gyártók népszerű oszcilloszkópjaihoz képest.

Az InfiniiVision X-sorozat kategóriájában az egyetlen utólag teljesen bővíthető oszcilloszkóp. Vagyis megrendelheti azt a konfigurációt, amire jelenlegi projektjéhez szüksége van. Azonban ha később nagyobb teljesítményt, sávszélességet vagy akár további mérési képességeket szeretne, egyszerűen csak bővíteni kell meglévő oszcilloszkópját.

Bővítési lehetőségek:

  • sávszélesség*;
  • szegmentált memória a lézer impulzusok-, radar börsztök-, és soros adatcsomagok analizálásához;
  • MSO (Mixed Signal Oscilloscope) képesség a digitális csatornák megjelenítéséhez;
  • beépített függvénygenerátor a mérendő áramkörök teszteléséhez;
  • hardverrel gyorsított maszk teszt, amely egyszerűen segít eldönteni, hogy a jelalak a kívánt tartományon belül van-e vagy sem;
  • hardverrel gyorsított soros dekódolás és triggerelés: I2C, SPI, CAN, LIN, I2S, RS-232 és UART.**

További információért az Agilent új InfiniiVision 2000 és 3000 X-sorozatú oszcilloszkópjairól kattintson erre a linkre!

* némi megkötéssel
** csak az InfiniiVision 3000 X-sorozaton érhető el

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény