FőoldalRendszerintegrátorAz iparág első PXI kivitelű RF-hálózatanalizátora a National Instruments-től
2011. február 11., péntek ::

Az iparág első PXI kivitelű RF-hálózatanalizátora a National Instruments-től

A két férőhelyes PXI-modul 6 GHz-ig teszi lehetővé rádiófrekvenciás hálózati komponensek nagy pontosságú, automatizált tesztelését

A National Instruments bejelentette az NI PXIe-5630 típusjelű, kétkapus modellel (egy bemenet és egy kimenet) leírható áramkörökhöz használható, RF-hálózatanalizátorát (VNA: vector network analyzer), mely az automatizált tesztelésiparágban az első kompakt, PXI modulként megvalósított VNA. A T/R (transmis sion/reflection) paraméterek teljes vektoros analízisének, a nagy pontosságú automatikus kalibrálásnak és a rugalmas, szoftveresen definiált architektúrának köszönhetően az új VNA ideális eszköz automatizált validálásra és gyártás közbeni tesztelésre. A moduláris PXI-architektúra és az új VNA kis - duplaszéles PXI-modul - mérete lehetővé teszi a tesztmérnökök számára, hogy tesztrendszereiket a hagyományos, nagyméretű, drága VNA-k használata nélkül tudják bővíteni a nagyfrekvenciás, vektoros hálózatanalízis-funkcióval.
"Az új 6 GHz-es VNA-ban testesül meg a nagyfrekvenciás megoldásokra fordított folyamatos erőfeszítésünk, amelynek célja, hogy egyre pontosabb és nagyobb teljesítményű, ugyanakkor egyre olcsóbb, egyszerűbb és kisebb tesztberendezésekkel segítsük az érintett mérnökök munkáját - mondja Phil Hester, a National Instruments kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke - Büszkék vagyunk arra, hogy az eddig is erős és egyre növekvő - főként moduláris PXI eszközökből álló - RF-portfóliónkat ezzel a VNA-val bővíthettük."
Az NI PXIe-5630-at automatizált tesztek végzésére optimalizáltuk, amit olyan kiforrott funkciók bizonyítanak, mint az automatikus, nagy pontosságú kalibrálás, teljes vektoranalízis kétkapura és egy rugalmas LabVIEW API, ami a párhuzamos tesztekhez ideális. A VNA műszaki specifikációja is figyelemre méltó: frekvencia tartomány 10 MHz ... 6 GHz, dinamikatartománya nagyobb, mint 110 dB és a sweepelés sebessége kisebb, mint 400 µs/pont, 3201 pontra. Mindezeken túl - a PXI-konfigurációnak köszönhetően - a mérnökök akár 8 db NI PXIe-5630 modult is beépíthetnek egyetlen PXI-keretbe, és így multisite-módon, valódi párhuzamos RF-tesztelést lehet végrehajtani.
Az NI PXIe-5630 programozása több módon lehetséges: egy előre elkészített konfigurációs felület, ún. soft front panel révén, vagy az összes funkciót elérve egy fejlesztői környezeten keresztül.
Függvénykészletet (API) kínálunk NI LabVIEW és NI LabWindows/CVI - ANSI C-környezetekhez. Annak érdekében, hogy több RF-komponens párhuzamos tesztelésére is alkalmasak legyenek, minden API-t többmagos végrehajtásra optimalizáltak, ami lényeges teljesítménynövekedésben jelentkezik a szekvenciális, kapcsolt teszteléshez képest.
Az NI PXIe-5630 tovább bővíti a PXI moduláris eszközcsalád automatizált tesztekhez rendelkezésünkre álló, már jelenleg is széles választékát. Az ipari szabványú PXI-konfiguráció további előnye, hogy a VNA több, mint 1500 NI PXI eszközzel és 70, más gyártó PXI-moduljaival integrálható, azaz PXI-modulokkal szinte bármilyen tesztfeladatot meg lehet oldani.

A VNA-ról részletes információ a www.ni.com/vna oldalon olvasható.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény