FőoldalKonstruktőrAz utas csak a neki dedikált információt látja a Delta új reptéri kijelzőjén
2022. június 20., hétfő ::

Az utas csak a neki dedikált információt látja a Delta új reptéri kijelzőjén

A Delta összekapcsolta az arcfelismerést a személyre szóló információk küldésével – egyszerre akár száz embernek is.

A nagyobb reptéri biztonság, de akár csak a gyorsabb becsekkolás érdekében egyre többször alkalmaznak a repülőtereken biometrikus, arcfelismerő rendszereket. A Delta Air Lines még 2017-ben indított a Minneapolis-i repterén egy arcfelismerő pilotprogramot, ami opcionálisan lehetővé tette egy speciális fülke használatát. Arcfelismeréssel kombinált személy- és útlevél-ellenőrzés után az utas gyorsan becsekkolhatott, nem kellett hosszas sorokat végigállnia.

Mostantól a Delta utasainak még könnyebb lesz az utazása – ugyanis Detroitban hamarosan installálásra kerül egy új kijelző, amely személyre szabott infókat fog szolgáltatni. Egyszerre maximum százan nézhetik majd. A Misapplied Sciences cég fejlesztésének bétaváltozata június 29-től áll a Detroit Metropolitan Airport Delta utasai rendelkezésére. Míg a legtöbb kijelző-fejlesztő arra összpontosít, hogy bármilyen szögből látható, olvasható legyen a megjelenített információ, ezzel szemben az újonnan kidolgozott Parallel Reality technológia a látószög függvényében személyre is szabja a látványt.

Szoftveresen kontrollált pixeleket használnak, így a kijelző különböző színekben és megvilágításban akár többmillió fénysugarat vetíthet felénk egyszerre. Speciális irányokba terjednek, és a nagyvolumenű feldolgozó-kapacitásnak köszönhetően egyszerre akár száz információt kereső személyt is elláthatnak tájékoztatással. A lényeg: akkor is csak a saját járatunkra vonatkozó infókat látjuk, ha egyszerre sok járatot jelenít meg a kijelző. A megoldás az arcfelismerésben rejlik.

A kijelző-használat opcionális, csak a belépőkártya leszkennelése és a kamerába nézés után jelennek meg az adott járatra vonatkozó, tehát személyes adatok.

Forrás: Misapplied Sciences

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény