FőoldalKonstruktőrA TSMC már 3 nm-es lapkák gyártására készül
2016. december 22., csütörtök ::

A TSMC már 3 nm-es lapkák gyártására készül

Nem csak az iPhone 8 10 nm-es lapkakészletére koncentrál a TSMC, már az 5 és a 3 nm-es lapkák gyártását is kezdi megalapozni

Egyes jelentések szerint a TSMC jelenleg a Samsung előtt jár a 10 nm-es fejlesztésekben, és most mindent megtenne, hogy az előnyét megtartsa. A legnagyobb ügyfeleit az Apple és a Qualcomm jelenti.

A TSMC egyedül gyárthatta az A10-es lapkákat az iPhone 7 sorozathoz - aminek hála rekordnyereséget ért el -, és a jelek szerint az A11-nél is exkluzív szerződést kap a vállalat. A jövőt azonban nem veszi biztosra, ezért már most felkészült. A Nikkei Asian Review értesülései szerint a TSMC már egy új gyár építésén dolgozik, amelyben az 5 és a 3 nm-es chipek készülnek majd. Ezzel biztosítanák, hogy az Apple megrendeléseit a jövőben is megnyerjék.

A jövő évi A11-es lapka 10 nm-es technológiával készül majd, amely már önmagában hatalmas előrelépés lesz a mostani 16 nm-hez képest. A mintadarabok állítólag már májusban elkészültek, de az Apple csak a jövő év első negyedévében kapja meg azokat.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény