FőoldalKonstruktőrA legkisebb, minimális termikus disszipációjú IO-Link adóvevő
2016. április 07., csütörtök ::

A legkisebb, minimális termikus disszipációjú IO-Link adóvevő

A Maxim Integrated Products bemutatta ipari rendszerek fejlesztői számára MAX14827 típusnéven kétcsatornás, robusztus IO-Link adóvevő áramköri megoldását. A MAX14827 különlegessége a kis tokozásméret és az alacsony termikus disszipáció

Az Ipar 4.0 által hozott forradalom elősegíti az intelligens, termelési képesség és rugalmasság tekintetében egyaránt fejlettebb gyárak létrehozását. Az IO-Link szenzorok ezt a fejlődést gyárterületi intelligens funkciók és vezérlési lehetőségek biztosításával segítik. A szenzorok egyre kisebbek és funkcióikban egyre gazdagabbak lesznek, kommunikációs képességeik pedig minden korábbinál robusztusabbak. Az eszközök teljesítményfelvétele kritikus jelentőségű, mivel az eszközök aprók, és a termikus disszipáció kérdése az esetükben igen bonyolult emiatt.

A kétcsatornás, 250 mA-es MAX14827 adóvevő megfelel minden korszerű követelménynek, továbbá integrált formában állnak rendelkezésre olyan nagyfeszültségű funkciók, amelyek általában az ipari szenzorok privilégiumai (például meghajtók és szabályozók). Az áramkör tartalmaz két ultraalacsony teljesítményfelvételű meghajtót, amelyek fordított polaritás ellen védelmet nyújtó, aktív védelemmel is rendelkeznek.

A mikrokontrollert is használó szenzorokhoz rendelkezésre áll a részletes diagnosztikai funkciókat támogató SPI™ interfész is. Az IO-Link működéshez elérhető a háromvezetékes UART interfész, amely értelemszerűen teljes kompatibilitást nyújt a mikrokontroller-oldalon lévő UART-tal is. Végezetül, a multiplexált UART/SPI opció lehetővé teszi egyetlen soros mikrokontroller-interfész használatát megosztott SPI és UART interfészekhez. A MAX14827 tartalmaz integrált 3,3 V és 5 V feszültségű lineáris szabályozót a kiszajú analóg és logikai tápsínek megvalósításához is.

A Maxim Integrated Products honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény