FőoldalKonstruktőrIO-Link System a Murrelektroniktól – A Murrelektronik decentralizált telepítési technológiája ipari adatkommunikációhoz
2024. június 21., péntek ::

IO-Link System a Murrelektroniktól – A Murrelektronik decentralizált telepítési technológiája ipari adatkommunikációhoz

A Murrelektronik IO-Link eszközeinek decentralizált telepítése a legegyszerűbb megoldás az érzékelők és aktuátorok csatlakoztatására. A „Zero cabinet“ a Murrelektronik DNS-ében rejlik. A közvetlenül a gépbe vagy rendszerbe történő telepítés költséget, időt és helyet takarít meg, és ezáltal a versenyképesség növekedéséhez vezet. Ez a rendszer szükségtelenné teszi a rengeteg alkatrészt és kusza kábeleket tartalmazó komplex kapcsolószekrényeket

Murrelektronik MVK Pro Impact 67 Pro

A kevesebb eszköz és kevesebb csatlakozás a gépek által gyűjtött adatok könnyebb kezelését jelenti. Ez optimalizálja a jelek továbbítását az IO-Link eszközök, például a vizuális és akusztikus elemekkel ellátott jelzőtornyok vezérléséhez és integrálásához.

Egy IO-Link rendszer nagyszámú eszközből áll, amelyek ipari adatkommunikáció céljából egymással kombinálhatók. A Murrelektronik széles IO-Link portfóliót kínál, amely folyamatosan bővül. Az „MVK Pro” és „IMPACT67 Pro” IP67-es terepibusz modulokba összesen nyolc multifunkcionális master port van beépítve, és nagy áramerősség valósítható meg az L kódú M12 dugaszoló csatlakozónak köszönhetően. Ezenkívül a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT Ethernet-protokollok problémamentesen üzemeltethetők. Az OPC UA, MQTT, JSON REST API segítségével a terepibuszfüggetlen használat is lehetővé válik – köszönhetően a már integrált Standardized Master Interface-nek (SMI).

Murrelektronik IO-Link Comlights

Murrelektronik IO-Link Taster

Praktikus kiegészítő

A központok, átalakítók és IO-Link eszközök e masterek körül biztosítják a vezérlő intelligens és decentralizált hálózatba kapcsolását az érzékelő-működtető szintekkel. A Murrelektronik a gyors üzembe helyezéshez előre paraméterezett plug & play változatokban, illetve a rugalmas használathoz kibővített paramétertartományú multifunkciós változatokban kínál csomópontokat és átalakítókat. Az IO-Link analóg konverterek bármely hagyományos analóg jelet (áram, feszültség, ellenállás és hőmérséklet) IO-Linkké alakítanak.

További előnyökkel jár az integrált IO-Link interfész, amely kiterjedt és átlátható kommunikációt, valamint távkonfigurálást és távfelügyeletet tesz lehetővé, és a tápellátást a vezérlőszekrényből a terepre helyezi át. Még az IP67 védelemmel biztosított területen alkalmazni kívánt Emparro67 Hybrid kapcsoló-tápegységek is vezérelhetők IO-Linken keresztül.

Ezenkívül más tartozékok, például Fast Ethernet és Gigabit Ethernet switchek, IO-Link interfésszel rendelkező jelátviteli routerek és M12 gombok vagy adapterek is integrálhatók a rendszerbe. A Murrelektronik IO-Link rendszere multifunkcionális automatizálási telepítési megoldásként mutatja meg az erősségeit.

Szöveg: www.murrelektronik.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény