FőoldalKonstruktőrTervezzünk egyszerűen - progeCAD Professional
2015. december 03., csütörtök ::

Tervezzünk egyszerűen - progeCAD Professional

Mindenki csak úgy ismeri, mint az AutoCAD alternatívája. Az olasz progeSoft cég gyártmánya stabil és gyors, ezt biztosítja az IntelliCAD 7.2 magja. Megbirkózik a 2D/3D-s felülettel egyaránt, számos könyvtára, sablonja kínál széles választékot a tervezéshez építészeknek, gépészeknek, elektrotechnikusoknak vagy villamosmérnököknek

Miben innovatív a progeCAD Professional? Teljesen az Ön igényeire szabott program, amelyet a gyártók évről-évre számos új funkcióval bővítenek ki, hogy megkönnyítsék a felhasználók munkáját. De ne csak általánosságban beszéljünk a szoftverről, lássuk, mit tud.

Azon kívül, hogy teljes kompatibilitást biztosít az AutoCAD® DWG/DXF formátumokkal a 2.5-ös verziótól egészen a 2016-osig, kompatibilis továbbá a legújabb Windows operációs rendszerekkel (XP, 7, 8, 8.1, 10) is. A beépített PDF konvertáló DWG formátumba nagy segítség, a PDF/A kompatibilitás és az ISO minősítés támogatása magától értetődőek.

Dinamikus koordináta-rendszere és adatbevitele a rajzfelületre összpontosítja a munkát, így hatékonyabban és gyorsabban dolgozhat a programban, mint eddig valaha. Például vonal rajzolásánál a parancssort mellőzve tudjuk megadni annak hosszát, szögét. A dinamikus koordináta-rendszer pedig a 3D rajzolást könnyíti meg létrehozva egy ideiglenes XY síkot elkerülve, hogy a felhasználói koordináta-rendszer folytonos újbóli megadását kérje tőlünk a program.

Természetesen rajzait nem csak munkahelyén érheti el, ebben segíti a Cloud integráció. Támogatja a főbb felhőszolgáltatásokat: Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive. A konfigurációs beállítások is tárolódnak, így könnyen exportálhatók rajzai más számítógépekre is. Rajzait ezáltal megoszthatja ügyfeleivel, munkatársaival bárhonnan.

Nem emlékszik pontosan a parancs nevére, amit használni szeretne? Elég, ha tudja a kezdőbetű(ke)t, ugyanis a rajzfelületre költöztettük az eszköztárat. A célkereszt mellett megjelenik egy szövegdoboz és egy legördülő ablak, ahol a begépelt betűkkel kezdődő parancsok kínálkoznak fel. Csupán a billentyűzetre redukálja a munkáját, így hatékonyabban tud dolgozni a programmal.

A legújabb program egyik újítása TÉRVÁLT, azaz a _CHSPACE parancs. Megkönnyíti rajzelemek áthelyezését a modelltér és a papírtér közt. Attól sem kell tartania, hogy a léptékkel kell időzni, a funkció képes rendezni a megfelelő nézetablak alapján, így az objektumok a megfelelő méretarányban jelennek meg.

Az egyik legvonzóbb tulajdonsága a progeCAD Professional szoftvernek az ára. Az AutoCAD® árának töredékéért beszerezhető, 12 nyelven, köztük magyarul is elérhető. Fontos továbbá, hogy a megvásárolt licenc korlátlan időre vonatkozik. A felhasználók három verzió közül választhatnak: Single, USB, NLM.

Single licenc: egy számítógépre telepíthető és azon futtatható program.
USB licenc: a programot telepítheti több számítógépre is (pl. munkahelyi és otthoni gépre), a program csak azon a gépen működik, amihez a hardverkulcs csatlakoztatva van.
NLM licenc: hálózati licenc. A program telepíthető egy hálózaton belül tetszőleges számú gépre, használni viszont csak a megvásárolt licencek számával megegyező gépen lehet. Az egyik gépre telepítve az NLM szervert tudja engedélyezni, felszabadítani a licenchozzáféréseket.

Iskolák részére nem kommersz felhasználás céljából oktatási licenc is igényelhető, természetesen díjtalanul.

Többet szeretne megtudni a programról? Érdeklődjön az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy töltse le weboldalunkról a próbaverziót és használja 30 napig ingyen!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény