FőoldalKonstruktőrTervezzen minden mérnök 3D-ben! - Ingyen!
2013. szeptember 17., kedd ::

Tervezzen minden mérnök 3D-ben! - Ingyen!

enclosure3Az RS Components lehetővé teszi a 3D-s tervezést minden mérnök számára a DesignSpark Mechanical tervezőszoftverrel

Az ingyenes, gyors és intuitív tervezőszoftver új lehetőségeket nyit meg a mérnökök előtt, legyen szó akár koncepciótervekről vagy gyártásról
Az RS Components szeptember 16-án a 3D-s tervezés történetében jelentős mérföldkő elérését jelentette be a DesignSpark Mechanical bemutatásával. Az új, megbízható, 3D-s modellező és összeállító eszköz mostantól mindenki számára elérhető - teljesen ingyen.

A fejlesztés a SpaceClaim vállalattal, a 3D-s modellezőszoftverek piacvezető szállítójának együttműködésével történt. Az új, egyszerűen használható DesignSpark Mechanical világszerte jelentős előnyöket biztosít a tervezőmérnökök számára, és több nyelven is elérhető. Jelentős előrelépést jelent az online tervezési erőforrások között számon tartott DesignSpark evolúciójában a mérnöktársadalom számára.

A DesignSpark Mechanical elérhetősége sikeresen átlépte a két legfontosabb akadályt, amikkel azok a potenciális felhasználók szembesültek, akik még nem rendelkeznek hozzáféréssel 3D-s megoldáshoz, ugyanakkor jelentős előnyökkel járna számukra egy 3D-s modellezőszoftver használata kifinomult tervek és termékek gyors kidolgozása során. Az említett akadályok a túl magas költségek és a hagyományos, 3D-s CAD-eszközök tanulmányozása kapcsán felmerülő jelentős időráfordítás. A DesignSpark Mechanical nem csupán ingyenes, de igazán egyszerűen használható, s így a mérnökök és más, a termékfejlesztésben résztvevő szakemberek néhány perc alatt teljes jártasságot szerezhetnek a szoftver használatában, ellentétben a hagyományos 3D-s CAD-eszközök megismeréséhez szükséges hetekkel vagy akár hónapokkal.

„A DesignSpark Mechanical bemutatása az első alkalom, hogy ingyenesen elérhetővé tesznek egy ennyire kifinomult, 3D-s tervezőeszközt. A mérnökök nagy örömmel fognak használni egy intuitív és rugalmas modellezőszoftvert" - mondta Glenn Jarrett, az RS globális termékmarketingért felelős vezetője. „A DesignSpark Mechanical használata már a tervezési folyamat korai szakaszában képes kiküszöbölni a hagyományos termékfejlesztési folyamatok kapcsán felmerülő, időrabló átdolgozásokat. Ez egy rendkívül jelentős kezdeményezés, melynek segítségével a mérnökök gyorsabban dobhatnak piacra innovatív termékeket, a DesignSpark Mechanical STL kimeneti formátuma pedig lehetővé teszi a tervek közvetlen exportálását 3D-s nyomtatókra."

A DesignSpark Mechanical hozzáférést biztosít a több mint 38 000 3D-s modellt tartalmazó, kiterjedt DesignSpark online alkatrészkönyvtárhoz, s ezáltal lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy a teljes tervezési folyamatot egy professzionális, ugyanakkor teljesen ingyenes modellezőszoftverrel végezzék el. Az RS és az Allied a világ vezető 3D-s tartalomszolgáltató vállalatával, a TraceParts-szal is együttműködött, melynek eredményeként több millió modell vált elérhetővé az online tracepartsonline.net CAD-portálról DesignSpark Mechanical formátumban.

Az Allied és az RS a SpaceClaim vállalattal karöltve mutatta be a DesignSpark Mechanical szoftvert, amely a SpaceClaim közvetlen modellező technológiájának teljesítményét és egyszerű használatát az RS és az Allied normál alkatrészeket tartalmazó, világszerte több millió mérnök által használt, kiterjedt könyvtárához való hozzáféréssel ötvözi" - mondta Rich Moore, a SpaceClaim üzletfejlesztési részlegének alelnöke. „A funkcióalapú CAD elsajátítása bonyolultabb, a DesignSpark Mechanical segítségével pedig a felhasználók gyorsan elkészíthetik a 3D-s modelleket, ami felgyorsítja a mérnöki tervezés folyamatát, ezzel is javítva cégük versenyképességét."

Világszerte a 3D-s CAD-eszközöket aktívan használók tábora jelenleg mintegy 1,5 millió főre becsülhető. Ugyanakkor szintén becslések szerint további 20 millió mérnök dolgozik világszerte 3D-s CAD-szoftver használata nélkül, pedig jelentős előnyökkel járna számukra egy DesignSpark Mechanical szoftverhez hasonló eszköz. Nem csupán a tervezőmérnökök kreativitásának enged tágabb teret, hanem a termékfejlesztési folyamatot is hatékonyabbá teszi azzal, hogy a professzionális koncepciók gyártását közvetlenül előkészíti nagy részletezettségű és méretezett gyártási tervrajzok biztosításával.

A DesignSpark Mechanical hatékony módszere az úgynevezett „közvetlen modellezés", ami nagyban különbözik a hagyományos funkció- vagy a parametrikus alapú, 3D-s CAD-szoftverektől. Az eszköz egyszerű műveleteket használ, ami valós idejű szerkesztést és azonnali visszajelzést tesz lehetővé, ezáltal a mérnökök és más szakemberek 3D-ben hozhatnak létre alakzatokat, és egyszerűen vizsgálhatnak ötleteket és termékkoncepciókat. Minden alapvető tervezési művelet gyorsan és egyszerűen elérhető a szoftver négy egyszerű eszközével - Húzás, Mozgatás, Kitöltés és Egyesítés - ráadásul a Windows környezetben megszokott olyan billentyűkombinációk, mint a kivágás/beillesztés, visszavonás/mégis rendkívül intuitívvá teszik a használatot még új felhasználók számára is.

A szoftver kiegészítő jellegű 3D-s eszközként is használható a termékfejlesztési folyamatban a kezdeti koncepciótervek elkészítéséhez, például az aktuálisan már használt 3D-s CAD-eszközök mellett. Az eszköz a másodpercek alatt elvégezhető módosításoknak és kiegészítéseknek köszönhetően megoldást jelent a tervezési folyamat kezdeti fázisának szűk keresztmetszeteire, hiszen nem kell kivárni, amíg a hagyományos 3D-s eszközöket használó CAD-részleg átdolgozza a tervet.

A 3D-s tervek akár a gyors prototípus-építést és számítógéppel támogatott gyártást lehetővé tevő, szabványos STL fájlformátumban is exportálhatók, ráadásul gyorsan összeállítható az anyagjegyzéken (BOM) alapuló költségek listája is. Az eszköz képes bármely NYÁK-tervező alkalmazásból származó áramköri rajzok importálására is IDF-formátumban, beleértve a díjnyertes DesignSpark NYÁK-szoftvert is.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény