FőoldalKonstruktőrCortex-M0 processzormagos változattal bővült a kis fogyasztású Gecko mikrokontroller-család
2011. május 04., szerda ::

Cortex-M0 processzormagos változattal bővült a kis fogyasztású Gecko mikrokontroller-család

Továbbra is nagy energiákkal fejleszt az Energy Micro: EFM32 Gecko mikrokontroller-családja legújabb, ARM Cortex-M0 processzormagos változatával szélesebb alkalmazási piacot kíván lefedni, továbbá nagyobb teljesítményt kínál a közelgő, Cortex-M3-magos Tiny Gecko termékek kis fogyasztású működési módjában. Az új megoldások bevezetésével a vállalat energiatakarékos MCU-portfóliója több mint 100 tagra bővül

A 2009-ben debütált EFM32 Gecko mikrokontrollerek voltak az Energy Micro első termékei, amelyek méltán váltak népszerűvé a konkurens 8, 16 és 32 bites MCU-khoz képest rendkívül alacsony energiafelvételükkel. A Gecko kontrollerek aktív- és készenléti­áram-felvétele is rendkívül alacsony, feldolgozási és ébredési idejüket tekintve is versenyképesek, továbbá sokféle, nagy rugalmasságot és energiatakarékosságot biztosító működési profilt támogatnak. A kontrollerek kis fogyasztású perifériái autonóm működésűek, és a Gecko kontrollerek elsőként támogatták az Advanced Energy Monitoring-rendszer és Simplicity Studio eszközkészletek segítségével az energiahatékonysági hibavadászat-szolgáltatást.
Az M0 processzormagos Zero Gecko mikrokontroller-család 20 tagja adja az Energy Micro legolcsóbb, energiatakarékos MCU termékeit. Az M3-alapú megoldásokkal kivezetéskiosztásilag és szoftveresen Zero Gecko kontrollerek az M0 processzormag-alapú konkurenciához képest szintén mintegy négyszer kisebb fogyasztású üzemmel teljesítenek. Az Energy Micro a legkompetensebb ügyfeleivel dolgozik együtt a termékspecifikáció véglegesítése érdekében, hogy 2011 utolsó negyedévében már rendelhetővé tegye a Zero Gecko sorozatú termékeit. A Zero Gecko MCU-k célpiaca kifejezetten a telepes táplálású alkalmazások, különös tekintettel az energiafogyasztás-mérőkre, épületautomatizálási, biztonságtechnikai rendszerekre, valamint hordozható orvosi gépekre.
A vállalat továbbá bejelentette, hogy 2011 második negyedévében indul az M3 processzormagos, 160 µA/MHz áramfelvételű Tiny Gecko termékek sorozatgyártása. A korábbi Tiny Gecko-sorozatokhoz képest is sokkal jobb fogyasztási jellemzőkkel rendelkező, új Tiny Gecko termékekben a tervezők újfajta energiatakarékossági tervezési módszereket és chiparchitektúrát alkalmaztak.

Az Energy Micro honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény