FőoldalKonstruktőrA Farnell az AVX díjnyertes polimer-tantál kondenzátorait ajánlja
2011. április 21., csütörtök ::

A Farnell az AVX díjnyertes polimer-tantál kondenzátorait ajánlja

A Farnell bejelentette, hogy készletről rendelhetővé teszi az AVX passzívelem-gyártó cég legújabb, felületszerelhető, polimer-tantál kondenzátorait. Az Elektra 2010 díjat elnyert termékcsaládot az egyanódos TCJ-, és a több anódrétegű TCM-sorozatú típusváltozatok alkotják. Ezzel tovább bővül az AVX-alkatrészeknek: kondenzátoroknak, ellenállásoknak, rezgőkristályoknak, oszcillátoroknak és csatlakozóelemeknek az a bőséges kínálata, amelyet a Farnell már eddig is választékban tartott

Az új, felületszerelhető polimer-tantál kondenzátorokra sok szempontból illik a "szakmában első" kitétel. Az e kategóriába eső eszközök közt legnagyobb üzemi feszültség 50 V, a legalacsonyabb ekvivalens soros ellenállás akár 25 mΩ-nál is kevesebb. A nagy áramtüskék tűrése miatt ezek a kondenzátorok jól használhatók a teljesítményelektronikai termékek széles körében. A különleges a hőmérséklet-stabilitás és az üzemi feszültség, a kiemelkedően robusztus felépítés és a csupán 2,6 mm magas tokozat - amely alacsonyabb a hasonló kapacitású elektrolitkondenzátorokénál - jelentősen megkülönbözteti az új terméket az előbbiektől, és még sokoldalúbbá teszi az új típus felhasználhatóságának körét.
"Örömünkre szolgál, hogy ezeket a műszakilag igen fejlett termékeket ajánlhatjuk a tervezőknek" - mondta Andy Brook, a Farnell passzív alkatrészekért és áramkörvédelmi eszközökért felelős termékmenedzsere. "Az AVX új, felületszerelt, polimer-tantál kondenzátorainak jelentőségét az a tény is hangsúlyozza, hogy erős mezőnyben nyerte el a legutóbbi Elektra-díjat "Az év passzív és elektromechanikus alkatrésze" kategóriában".

A Farnell honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény