FőoldalKonstruktőrA Huawei Technologies Budapesten is bemutatta 5.5G-re épülő megoldásait
2024. április 24., szerda ::

A Huawei Technologies Budapesten is bemutatta 5.5G-re épülő megoldásait

Az 5.5G az 5G sebességének tízszeresére képes.

Már világszerte tesztelik az 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. Az 5.5G technológia valós idejű, interaktív és magával ragadó digitális élményt ígér egy olyan világban, ahol a várakozások szerint már jövőre több mint 30 milliárd eszköz kapcsolódik a hálózathoz, és kommunikál egymással – például az autónk a lakásunkkal. Az 5.5G-technológia versenyképes otthoni szélessávú kapcsolatot is biztosíthat a vezetékes szolgáltatásokhoz, az üvegszálas szolgáltatások kiegészítő vagy alternatív megoldásaként működve. Különösen az 5G/5.5G otthoni szélessávú csatlakozási szolgáltatás, ami várhatóan segít áthidalni a távoli, vidéki vagy nehezen megközelíthető területek vezetékes csatlakozási hiányosságait. A közelgő 10 gigabites mobilszélessáv korszakára jellemző innovációkat és megoldásokat interaktív bemutató keretében hozta el Budapestre a Huawei.

A Huawei bemutatta megoldásait a legfejlettebb és leggyorsabb vezetékes szolgáltatások (10GPON-ról 50GPON-ra) kiépítésére. Ezek közé tartozik az új, innovatív Fiber to the Room megoldás, amellyel az otthonokba érkező nagy sebességű internetkapcsolatot minden egyes helységbe továbbítani lehet.

A Huawei bemutatta átfogó vízióját az 5.5G korszakra, amely egyesíti a legfejlettebb hálózati technológiákat (5.5G, F5.5G és Net5.5G), a felhő- és tárolási szolgáltatásokat, valamint az intelligens megoldásokat. Ez a három alapelem a jövő hálózatának kiépítéséhez.

„Az 5.5G ma még nehezen elképzelhető lehetőségeket kínál fel a vállalatok és a lakosság számára az egyre inkább digitalizált világban. Az új technológia révén nemcsak az emberek, hanem az eszközök is kommunikálnak egymással, hogy egyszerűbbé, kényelmesebbé és hatékonyabbá tegyék a mindennapokat a magánéletben és a munkahelyeken. Az 5.5G már Magyarországon is megjelent, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Huawei eszközein tesztelik, és a hálózat kiépítése sem várat sokat magára” – mondta Gecse Mariann, a Huawei Technologies magyarországi kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója.

A Huawei Technologies azzal számol, hogy már idén elkezdődik az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása, amelynek nyomán új alkalmazási területek nyílnak meg az intelligens, összekapcsolt jövő felé. Az 5.5G tízszer olyan gyors letöltést és feltöltést tesz lehetővé, mint az 5G, jobb energiahatékonyságot, valamint még rövidebb késleltetést és pontosabb helymeghatározást ígér, tovább növelve a fejlesztési potenciált. Az 5.5G mind a meglévő 5G képesseinek és teljesítményének továbbfejlesztését, mind pedig további, új adottságokat és funkciókat kínál az innovatív üzleti felhasználási módokhoz, például az innovatív IoT-technológiákhoz (RedCap és passzív IoT).

Forrás: Huawei

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény