FőoldalGyártósorFolyadékadagoló rendszerek pontos adagolással, gyors és egyszerű programozással
2015. június 05., péntek ::

Folyadékadagoló rendszerek pontos adagolással, gyors és egyszerű programozással

A Nordson EFD, a precíziós folyadékadagoló rendszerek világelső gyártója a bármely gyártási műveletbe könnyedén integrálható, automatizált folyadékadagoló rendszerek új sorozatával jelentkezik. A PRO-sorozat a képfeldolgozást és a lézeres magasságérzékelést a zárt hurkú kódolással integrálva teljes körű automatizált megoldást kínál, amely gyorsan rendszerbe állítható, egyszerűen programozható és működtethető, továbbá speciális adagolási képességeket biztosít

A PRO-sorozat intelligens képfeldolgozó CCD-kamerával rendelkezik, ami részletes képeket készít az alkatrészekről, majd ezeket nagy felbontású digitális fájlokká alakítja, és ezzel a kulcsfontosságú funkcióval leegyszerűsíti a munkaigényes programozást. A képfeldolgozó rendszer az EFD kifejezetten a pontos folyadékadagoláshoz kifejlesztett, új, DispenseMotion™ szoftverével integráltan üzemel.

A PRO4L-sorozatban emellett teljesen integrált, lézeres magasságérzékelés is működik, ami a termék felületének magasságváltozásait észlelve korrigálja az adagolási magasságot, elkerülve ezáltal az egyenetlen lerakódásokat és az adagolófej vagy a munkadarab sérülését.

A PRO-sorozat speciális, képfeldolgozással irányított DispenseMotionszoftvere egyszerűbbé teszi a rendszerbe állítást, és az adagolási útvonal képernyőn megjelenített előnézetével megkönnyíti a programozást. Az adagolófejet pontosan a kívánt pontra lehet irányítani. A DXF-, CAD- és Excel-fájlok importálása és átalakítása egyaránt egyszerű. A valós háromdimenziós mozgásvezérlés pontok, vonalak, körök, ívek, összetett ívek és komplex mintázatok könnyű programozását teszi lehetővé.

„A Nordson EFD új, PRO-sorozatú, automatizált adagolórendszere »gondolkodik« – mondja Kelvin Fernandez, a Nordson EFD termékmenedzsere. – A programozás nagymértékben felgyorsul, mivel egyszerűen megtanulható, és a paraméterek beállításakor könnyebb vizuálisan áttekinteni az adagolási útvonalat. A zárt hurkú rendszer pedig folyamatos ellenőrzést végez, így garantált, hogy az adagolási folyamat mindig az ellenőrzésünk alatt maradjon. A PRO-sorozat bevezetésével az EFD az új lehetőségek és adagolási képességek széles körét kínálja az ügyfelek számára. A végső cél az, hogy az ügyfelek profitálhassanak a rövidebb ciklusidőkből, az alacsonyabb gyártási és tulajdonlási költségekből, valamint abból, hogy ugyanazt az automatizált adagolórendszert használhassák különböző gyártási területeken."

A Nordson EFD új rendszereit kifejezetten az EFD fecskendőhüvelyes és szelepes rendszereinek használatával végzett pontos folyadékadagolásra tervezték és konfigurálták. A 200×200-as, 300×300-as, 400×400-as és 500×500-as platformméretek az ügyfélalkalmazások széles körét lefedik, és önálló rendszerként vagy automatizált megoldások részeként egyaránt használhatók. Könnyen integrálhatók gyártósoros, forgóasztalos és raklap-összeállító rendszerekbe.

A PRO- és a PROL-rendszerek mellett az EFD új E és EV automatizált adagolórendszereit is bemutatja. Az EV-sorozatban egy egyszerű képfeldolgozó kamera támogatja a képernyőn végzett beállítást, míg az E-sorozaton az adagolás egy Teach Pendant egység segítségével programozható.

A Nordson EFD kiegészítő felméréssel segíti az ügyfeleket a különféle lehetőségek összevetésében és a számukra leginkább megfelelő automatizált adagolórendszer kiválasztásában. Az EFD világszerte megtalálható irodáiban működő globális műszaki adagolási laboratóriumok az ügyfelek egyes konkrét alkalmazásait videóra rögzítve is tudnak összehasonlító adatokat biztosítani az aktuálisan alkalmazott adagolási eljárásaikra vonatkozóan.

További információk érdekében látogassa meg a Nordson EFD oldalát!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény