FőoldalGyártósorKompakt méretű monokromátor
2015. május 22., péntek ::

Kompakt méretű monokromátor

A Shimadzu Corporation bejelentette új, kompakt méretű monokromátor-megoldását. Az SPG-120-REV típusnevű újdonság alkalmas nagy sebességű és nagy pontosságú optikai spektrometriai analízisre, többek között síkképernyős panelek gyártósori vizsgálatára, vékonyfilmek vákuumbepárlására, valamint kamerák spektrális karakterisztikáinak kimérésére

Az SPG-120-REV-sorozatú monokromátor a hagyományos modellekhez képest tízszer gyorsabban vált hullámhosszt a rácsozat közvetlen, léptetőmotoros meghajtásával — a mérési idő ennek köszönhetően akár felére csökkenthető. Az SPG-120-REV monokromátort kompaktsága és szoftveres vezérlése alkalmassá teszi kétdimenziós spektrális térképezési alkalmazásokra is optikai eszközöknél és napelemeknél is.

A Shimadzu az SPG-120-REV monokromátort a K+F és gyártóipar növekedő igénye alapján tervezte meg, akiknek nagy szüksége van egy kompakt, nagy sebességű, nagy pontosságú, valamint kiváló megismételhetőséget nyújtó, rácsalapú spektroszkópiai megoldásra. Az SPG-120-REV monokromátor 200 nm-ről 900 nm-re nagy pontossággal és hibátlan megismételhetőséggel képes mindössze 2 másodperc alatt átmenni. A Shimadzu ezt a sebességet és pontosságot úgy érte el, hogy a rácsot közvetlenül a léptetésért felelős léptetőmotorokra szerelte.

A Shimadzu Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény