FőoldalGyártósorPrototípusok, egyedi termékek gazdaságos, gyors gyártási rendszere
2011. szeptember 12., hétfő ::

Prototípusok, egyedi termékek gazdaságos, gyors gyártási rendszere

Az LPKF nagy választékból álló gyártási rendszere széles körben használható egyedi, vagy kis darabszámban készülő elektronikák professzionális minőségű előállítására. A rendszer asztali (vagy közel asztali) méretben lehetőséget ad minden olyan technológiai művelet elvégzésére, amelyet üzemi körülmények között is alkalmaznak

Minden berendezésből beszerezhető alap- és bővitett szolgáltatásokat nyújtó, vagy opcionálkisan bővíthető típus. A ProtoMat típusok rajzolatkialakításra, a ProtoPrint eszközök forraszpaszta-nyomtatásra, a ProtoPlace-ek alkatrész-beültetésre, a ProtoFlow-kemencék újraömlesztésre, a MiniContact és a ProConduct egységek elektrokémiai furatfémezésre és viafeltöltésre, míg a MultiPress laminátorok többrétegű lemezek készítésére szolgálnak. Az E-jelzésű eszközök egyszerűek, a prototípusok készítéséhez szükséges sor akár egyetlen laboratóriumi asztalon is kialakítható. Ezek közül mutatunk be három berendezést, amelyek a prototípus-előállításon kívül az oktatásban is jól alkalmazhatóak.

2. ábra. ProtoMat megmunkáló (maró-fúró) fej 2. ábra. ProtoMat megmunkáló (maró-fúró) fej
ProtoMat E33 nyomtatotthuzalozás- rajzolat-készítő és fúróberendezés (plotter)
A széles választékú maró-fúró berendezéseknek a legegyszerűbbtől kicsit fejlettebb, de még asztali változata. A nyomtatott huzalozású szerelőlemezek mintázatkialakítása mellett alkalmazható kontúrmarásra, előlapok gravírozására is. Minden elterjedt CAD-programmal vezérelhető. A drágább berendezésektől elsősorban a megmunkálószerszám fordulatszámában, a mintázatkialakítási sebességben, a felbontásban, az ismétlési pontosságban, valamint a megmunkálási mélység észlelésének és szabályozásának módjában tér el.


3. ábra. ProtoMat berendezéssel készült áramköri rajzolatok és előlapgravírozás 3. ábra. ProtoMat berendezéssel készült áramköri rajzolatok és előlapgravírozás
A csúcsberendezésnek számító S 103 modell már nem igazán asztali, mechanikai méretei szélességben és mélységben kétszer, magasságban és súlyban négyszer nagyobbak, mint az E33-as modellé. A szerszám fordulatszáma és a mintázatkészítési sebesség ugyanakkor háromszoros.

A ProtoMat E33 műszaki jellemzői:

  • Maximális panelméret: 229×305 mm, vastagság: 10 mm
  • szerszámfordulatszám: 33 ezer percenként
  • Mintázatkészítési sebesség: 50 mm/s
  • fúrási teljesítmény: 100 furat/perc
  • felbontás: 0,8 µm
  • ismétlési pontosság: ±0,005 mm
  • méretek (szélesség×magasság×mélység): 270×115×470 mm
  • tömeg: 15 kg

4. ábra. ProtoPrint E forraszpaszta-nyomtató 4. ábra. ProtoPrint E forraszpaszta-nyomtató
ProtoPrint E forraszpaszta-nyomtató
A kísérleti és fejlesztési munkák többségéhez alkalmazható kézi forraszpaszta-felvivő berendezés. Egyszerű, könnyen kezelhető. Alkalmas réssel beállított és kontaktnyomtatásra, a helyezési pozíció finombeállítására. Ha a plotterek egy része felszerelhető diszpenzer-opcióval, akkor ez a berendezés nem feltétlenül szükséges. Megfontolandó azonban a kézi beültetés helyett a ProtoPlace E pick-and-place berendezés alkalmazása. Ez a beültető 0603 méretkódnál nagyobb chipek, mini melf, SOIC, SOT, QFP44 tokozások szerelésére készült.

A ProtoPrint E műszaki jellemzői:

  • Maximális panelméret: 160×200 mm, vastagság 0,5 ... 3 mm között
  • Méretek (szélesség×magasság×mélység): 270×115×470 mm
  • Tömeg: 8 kg

5. ábra. ProtoFlow E újraömlesztő kemence 5. ábra. ProtoFlow E újraömlesztő kemence
ProtoFlow E újraömlesztő kemence
Kifejezetten asztali méretű, tág határok között programozható, légkonvekciós kemence. Az újraömlesztéses forrasztáson kívül tartós hőigénybevételekre is alkalmas. Teljesítményfelvétele töredéke a korábbi asztali típusokénak.

A ProtoFlow E újraömlesztő kemence műszaki jellemzői

  • Maximális előmelegítési paraméterek: 220 °C, 999 másodperc állítási lehetőség
  • Maximális újraömlesztési paraméterek: 320 °C, 600 másodperc állítási lehetőség
  • Maximális tartós hőparaméterek: 220 °C, 64 óra állítási lehetőség
  • Méretek (szélesség×magasság×mélység): 400×280×380 mm
  • Tömeg: 18 kg
  • Tápellátás: egyfázisú hálózat, 650 W teljesítmény

Az LPKF honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény