FőoldalArchívumAnalóg, rezisztív érintőképernyő-vezérlők
2009. október 19., hétfő ::

Analóg, rezisztív érintőképernyő-vezérlők

A korábbi kapacitív és induktív mTouch megoldásait tovább bővítve, a Microchip egy új rezisztív érintőképernyő-vezérlővel jelent meg.A vezérlő kezeli a 4, 5 és 8 vezetékes érintőképernyőket is

Az mTouchTM AR1000 rezisztív érintőképernyő-vezérlők az iparág leginnovatívabb megoldásai ebben a kategóriában. A széles körű mTouch kapacitív és induktív érintésérzékelő megoldásaihoz illeszkedve az AR1000 vezérlők megerősítik a Microchip pozícióját a legszélesebb érintésvezérlő termékkínálattal a félvezetőiparban. A beépített dekódolónak és fejlett szűrőmegoldásoknak, valamint a vezérlő által kezelt kalibrációnak köszönhetően az AR1000 vezérlők kisebb költséget és gyorsabb piacra kerülést biztosítanak bármilyen beágyazott rezisztív érintésérzékelő alkalmazáshoz.
Az AR1000 vezérlőket megelőzően a beágyazott rendszereknél az alap A/D konvertert használva alapos fejlesztésre és integrálásra volt szükség. Az AR1000 vezérlők szükségtelenné teszik a korábbi, elhúzódó próbál-javít ciklust, helyette a szofisztikált, szabadalmazott érintőképernyő-dekódoló algoritmusuk lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy teljesen feldolgozott, megbízható koordinátákat kapjon. A Microchip mikrovezérlő-gyártói kapacitását és a nemrég általa felvásárolt Hampshire cég rezisztív érintésérzékelő vezérlők tervezésében szerzett 15 éves tapasztalatát kombinálva, az AR1000 vezérlők kis kockázatú termékfejlesztést, alacsonyabb rendszerköltséget és gyorsabb piacra kerülési időt kínálnak. A népszerűségének, az alacsony költségének, az ujj, kesztyű, ill. stylus-pen érzékelésének, a könnyű gyárthatóságnak és integrálhatóságnak köszönhetően a rezisztív érintésérzékelő technológia számos különböző alkalmazás kiszolgálására alkalmas, mint például: mobiltelefonok, ipari automatizálás, kiskereskedelmi eladóhelyek, játék- és szórakoztatóipar vagy autós navigációs rendszerek.
Az AR1000 vezérlők univerzális, 4, 5 és 8 vezetékes támogatást kínálnak és támogatják az SPI-, I2CTM- és UART-kommunikációs interfészeket. Az eszközök néhány lehetséges felhasználási területe: kereskedelmi (mobil kommunikációs eszközök, PDA-, GPS-, média-lejátszók, nyomtatók), orvosi elektronika (betegmonitorozó rendszerek), ipar (kioszk, érintőképernyős monitorok, hordozható műszerek, kártyaterminálok) járműelektronika (navigációs rendszerek) és számos egyéb terület.

A Microchip bemutatta az mTouch AR1000 fejlesztői kitjét (DV102011) is, amely mindent tartalmaz, ami az AR1000 használatához kell. A kit magában foglalja az AR1000 fejlesztői kártyát, egy 7"-es, négyvezetékes rezisztív érintőképernyőt, egy PICkitTM serial Analyzer-t és az összes szükséges interfészkábelt, valamint egy CD-t, amely tartalmazza a technikai információkat és az összes szükséges szoftvert. A lemezen ezenkívül található egy könnyen használható AR1000 konfigurációs segédszoftver is, amelynek grafikus felhasználói felületén keresztül a fejlesztő kipróbálhatja az AR1000 összes, felhasználó által elérhető és módosítható beállítását.
További tervezési támogatáshoz a Microchip egy online Touch-Sensing Solutions tervezőközpontot működtet a www.microchip.com/mtouch oldalon. Ez a minden részletre kiterjedő weboldal a technikai segédletek és források széles skáláját kínálja, amelyet a tervezők kapacitív, induktív és rezisztív érintésérzékelő alkalmazásaikhoz használhatnak, mindent kényelmesen egy helyről elérve.
Az AR100 sorozatú vezérlők 20 lábú QFN-, SOIC- és SSOP tokozásban elérhetőek.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény