FőoldalArchívumBeágyazott Moxa-megoldások - kisebb, olcsóbb, beépíthető
2009. szeptember 02., szerda ::

Beágyazott Moxa-megoldások - kisebb, olcsóbb, beépíthető

A beágyazott kommunikációs megoldásoknak alapvetően négy nagy előnye van: térfogatuk a külső házzal ellátott eszközök töredéke, nem igényelnek külön külső tápegységet, jóval alacsonyabb az áramfelvételük, és lényegesen költséghatékonyabb megoldást biztosítanak olyan esetekben, ahol a kommunikációs eszközt be lehet építeni az Ön készülékébe. Ez a kommunikációs eszköz lehet egy soros Ethernet-átalakító, amelynek segítségével a készüléket Ethernet-hálózatba lehet integrálni, vagy egy programozható beágyazott számítógép, esetleg akár egy beágyazott-menedzselt redundáns switch. Az alábbiakban a Moxa legújabb fejlesztéseit szeretnénk röviden bemutatni


Image Image

MiiNePort E1 - beágyazott-soros Ethernet-szerver
A Moxa MiiNePort E1 egy beágyazott soros Ethernet-szerver, amelyet kifejezetten olyan gyártók számára alakítottak ki, akik minimális befektetéssel, illetve erőfeszítéssel szeretnék a gyártott eszközöket Ethernet-hálózati csatlakozással ellátni. A 32 bites ARM 7 processzorral és 2 MiB Flash, illetve 4 MiB beépített SDRAM memóriával ellátott MiiNePort E1 mérete rendkívül kicsi, egy RJ45-ös csatlakozó méretével szinte megegyező (33,9×16,25×13,5 mm), áramfelvétele pedig mindössze 160 mA 3,3 VDC tápfeszültség esetén.
A MiiNePort E1 konfigurálásához a NetEZ, a Moxa szabadalmaztatott technológiája használható. A MiiNePorttal és a NetEZ-vel szinte azonnal, bármilyen standard soros interfésszel rendelkező eszközhöz Ethernetes interfészt is csatolhatunk. Egyszerű használat, minimális integrációs munka.
A NetEZ alapvetően négy elemből áll:
  • Ha már belefáradt a nehézkes és időigényes hálózati konfigurálásba, az AutoCFG funkció már a gyártás alatt lehetővé teszi az automatikus konfigurációt.
  • Az EXTrigger segítségével Ön könnyen tud hibát keresni a hálózatában: csak nyomja meg a MiiNePort EXTrigger gombját az alapértelmezett hálózati beállítások betöltéséhez!
  • Ha szüksége van egy könnyen kezelhető eszközre, mellyel soros oldalról végezheti el a hálózati beállításokat, próbálja ki a MiiNePort egyszerű soros parancs-módját (SCM, Serial Command Mode)!
  • A MiiNePort MCSC (Multi-Channel Serial Communication - többcsatornás soros kommunikáció) kettős kapcsolatot és kettős csatornát biztosít multitaszkos alkalmazások részére, így Ön eszközét egyszerre szerverként és kliensként is használhatja.

Image Image

EOM-104 - beágyazott-menedzselt switch
A beágyazott Ethernet switch-modulokat olyan gyártóknak ajánljuk, akik a kisebb méretű készülékeiket szeretnék egy beépített switch segítségével gyűrűbe kötni, így hálózati redundanciát biztosítani. Ahol kevés a hely a robusztus ipari eszközökhöz, ott a Moxa kétharmad bankkártya-méretű (54×60 mm) EOM-104 terméke költséghatékony megoldást nyújt, alacsony fogyasztásával (2 W) és széles működési hőfoktartományával (-40 ... +75 °C) pedig ideális megoldást biztosít ipari alkalmazásokhoz. Ráadásul külső tápegységre sincs szükség, hiszen az EOM-104-et 3,3 VDC-ről lehet táplálni.

A beágyazott switch-koncepció
Ha korábban egyetlen eszközt szerettünk volna Ethernet-gyűrűbe kötni, akkor szükség lett volna egy külső Ethernet switchre és hozzá egy tápegységre, melyek ráadásul még pótlólagos kábelezést is igényelnek. Eleinte egy ház nélküli switch segítségével próbálták megoldani a feladatot, de ez alig igényelt kisebb helyet, mint a fémházzal ellátott switch, és ehhez is szükséges volt a külső tápegység, valamint a pótlólagos kábelezés. Ekkor jött a készülékbe beágyazott switch ötlete, amely rendkívül kis helyet vesz igénybe, és nincs szükség hozzá külső tápegységre, ráadásul ennek a beágyazott megoldásnak a költsége mintegy fele a hasonló, külső menedzselt switch-et igénylő alkalmazásnak.

Image Image

EM-2260: programozható, beágyazott számítógép
A Moxa beágyazott számítógépmoduljai egy eszközbe építhető programozható platformot nyújtanak a felhasználók számára. Az ipari eszközöket így különböző interfészekkel és egyéni számítási, illetve folyamatirányítási feladatok elvégzésével tudjuk felruházni.
Az EM-2260-as beágyazott számítógép-modul 4 RS-232/422/485 soros portot, 2 Ethernet-csatlakozást, valamint 4 digitális bemenetet és kimenetet tartalmaz, így Ön különböző interfészen kommunikáló eszközökhöz tud kapcsolódni. A VGA csatlakozás az alkalmazás megjelenítését, az USB és CompactFlash interfész pedig a tárhely bővítését teszi lehetővé.
A Moxa nem csupán hardvert, hanem szoftveres támogatást is biztosít. Az előre telepített Linux, vagy Windows CE operációs rendszer mellett forráskódot és middleware-t, valamint példaprogramokat is biztosítunk, így Ön már egy félkész szoftveres megoldást kap kézhez.
Az alkalmazásfejlesztéshez az ábrán látható fejlesztőkészletet is biztosítunk, így az eszközöket anélkül lehet tesztelni, hogy az Ön eszközébe be kellene építeni a beágyazott számítógépmodult.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény