FőoldalArchívumMoxa ioLogik E1200 - egyszerű kábelezés és bővíthetőség az új daisy-chain Ethernet I/O eszközökkel
2009. október 01., csütörtök ::

Moxa ioLogik E1200 - egyszerű kábelezés és bővíthetőség az új daisy-chain Ethernet I/O eszközökkel

A Moxa hazai disztribútoraként a COM-FORTH Kft. ezúton mutatja be az új ioLogik E1200-as távoli Ethernet I/O termékeket.A korábbi, lokális intelligenciával rendelkező távoli Ethernet I/O-k, az egyszerű, Modbus/RTU-t támogató RS-485 I/O-k és a májusban piacra dobott intelligens GPRS I/O mellett új kategóriával állt elő a Moxa: egyszerűen használható, távoli Ethernet I/O-kkal. Kedvező áruk mellett a beépített 2-portos switch, a Modbus/TCP-támogatás és az ingyenes, aktív OPC szerver teszi vonzóvá ezeket az új Ethernet I/O-kat az ipari automatizálás területén

Az E1200-as sorozat egyik legfontosabb újítása a 2-portos, beépített Ethernet switch, amelynek segítségével daisy-chain topológia hozható létre, ami az alábbi előnyökkel rendelkezik:
1. A rendszer egyszerűen bővíthető - pótlólagos Ethernet switch használata nélkül - további ioLogik, vagy más, Etherneten kommunikáló eszközzel. Ez miért előnyös? Példaként vegyünk egy egyszerű biztonságtechnikai rendszert, ahol egy IP-kamerát és egy vele összehangolt, távoli I/O-t alkalmazunk (utóbbi a riasztásokat küldi behatolás esetén). Hagyományos megközelítésben ehhez az alkalmazáshoz szükség lenne egy Ethernet switchre, amelyre a távoli I/O és az IP-kamera csatlakozik. Ennél azonban sokkal jobb, ha az ioLogik E1200-as eszközbe épített switch-et használjuk erre a célra, maga az ioLogik pedig közvetlenül a központi rendszerhez csatlakozik. Ez nem csak a rendszerben esetlegesen fellépő hibák számát csökkentheti, hanem kábelezést és helyet lehet megtakarítani, valamint az áramfelvétel is kisebb lesz.
2. A klasszikus csillagtopológiával összehasonlítva a kábelezési költségek nagymértékben csökkenthetők (átlagosan kb. 15%-kal), hiszen nem szükséges minden adatgyűjtő eszköznek a központhoz csatlakozni.
3. Bizonyos esetekben az adatátviteli távolság korlátai is megoldódhatnak, hiszen az Ethernet 100 m-es korlátja miatt sokan az RS-485-ös adatátvitelt részesítik előnyben.

Többféle csatlakozási lehetőség
Több különböző megközelítésben is lehet kapcsolódni az ioLogik E1200-as eszközökhöz. Hagyományos megközelítésben egy központi SCADA-rendszer kérdezgeti le a távoli I/O-k állapotát szabványos Modbus/TCP protokollon keresztül. Az alapértelmezett fix Modbus/TCP-címet kivéve, az ioLogik E1200-ban Ön definiálhatja a be- és kimeneti csatornák, számlálók stb. Modbus/TCP kezdőcímeit és regiszter típusait. Emellett az MXIO (.NET) library segítségével az egyéni szoftveralkalmazásokhoz is egyszerűen lehet integrálni az ioLogik eszközöket.

A Moxa OPC szervere gyorsítja a kommunikációt A Moxa OPC szervere gyorsítja a kommunikációt
Ingyenes "push"-alapú, aktív OPC szerver
A Moxa ingyenes, aktív OPC szerverével az ioLogik aktív (push) kommunikációra képes a SCADA-rendszerekkel, amelynek lényege, hogy nem folyamatos lekérdezéssel, hanem eseményalapon, aktív tag-ekkel küldi el az azonnali I/O-állapotokat. Ezzel az aktív kommunikációval az I/O-válaszok 7-szer gyorsabbak, mint más OPC szerverek esetében, a hálózati forgalom pedig akár 80%-kal csökkenthető.

Automatikus tag-generálás
A szabadalmaztatott "Auto Tag Generation" technológia megszabadítja a felhasználókat attól a fejfájástól, amit az IP-címek, I/O-csatornák, valamint az adatformátumok egyesével történő specifikálása okoz. A Moxa Active OPC Server segítségével Ön automatikusan és dinamikusan tudja a tag-eket létrehozni, amelynek segítségével mintegy 5 másodperc alatt átlagosan 16 tag-et lehet létrehozni, ami lényegesen hatékonyabb, mint a hagyományos OPC szerverekkel.

Felhasználó által definiálható Modbus- címzés
Az ioLogik E1200-as eszközök rugalmas megoldást tesznek lehetővé, hiszen a felhasználó definiálhatja a be- és kimeneti csatornák, számlálók stb. Modbus/TCP kezdőcímeit és regisztertípusait. Ha Ön a rendszert duplikálni, vagy a távoli I/O-t szeretné kicserélné egy másikra, akkor az Ön által definiált Modbus-címek segítségével egyszerűbb és gyorsabb a vezérlő szoftver konfigurációja.
Az ioLogik E1200 Ethernet minden I/O-terméke kompatibilis bármely Modbus/TCP-n kommunikáló eszközzel.

Rugalmas megoldás
Az ioLogik E1200 termékek különböző számú (8 ... 16) analóg (4 ... 20 mA, 0 ... 10 V) és digitális I/O-kat tartalmaznak, az alkalmazásfejlesztéshez pedig MXIO-programozási környezetet biztosítunk Windows, WinCE VB/VC.NET és Linux C API-khoz. A Moxa rugalmasságát mutatja, hogy az alapértelmezett, 2 éves garanciális időtartam (ami a legtöbb távoli I/O esetében 1 év) az Ön kérésére kibővíthető akár 5 évig is. Továbbá lehetőség kínálkozik az említett I/O-kombinációk testreszabására is.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény