FőoldalArchívumPIC mikrovezérlők alkalmazástechnikája - harmadik kiadás
2009. március 11., szerda ::

PIC mikrovezérlők alkalmazástechnikája - harmadik kiadás

2000-ben jelent meg a PIC mikrovezérlők alkalmazástechnikája című könyv, amely, második, átdolgozott kiadása 2003-ban látott napvilágot. A második kiadás 2008 elejére elfogyott, így időszerűvé vált, hogy a PIC mikrokontrollerek fejlődésével kapcsolatos változások újabb kiadásban kapjanak helyet


Időközben a Microchip a PIC mikrokontrollereivel teljesen új területekre lépett: 2004-ben indította el a 16 bites dsPIC, majd 2008 tavaszán a 32 bites PIC32 mikrokontrollerek gyártását. A harmadik kiadásban dr. Kónya László összefoglalja a hatalmassá bővült PIC mikrovezérlő-palettán bekövetkezett változásokat, és bemutatja az alkalmazásaik kifejlesztéséhez nélkülözhetetlen hardver- és szoftverfejlesztési eszközöket és technikákat.
Az egyre összetettebb PIC mikrokontrollerek programozásához nélkülözhetetlenné vált a magasszintű programozási nyelvek használata. Kopják József a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon tanít C-nyelvű programozást, emellett az elmúlt években a PIC mikrokontrollerek C-nyelvű programozását több egynapos tervezőtanfolyamon is bemutatta. A könyv második, a PIC-programozás C-nyelven című részében ezt a területet mutatja be az olvasóknak, akik 78 példaprogramon keresztül ismerhetik meg a PIC24 mikrokontrollerek C-nyelvű programozásának alapjait és összetett lehetőségeit. A C-programozási fejezetek végén összehasonlító elemzést ad különböző PIC-architektúrák C-nyelvű programozásáról és fordítóprogramjaik – az MPLAB C30, az MPLAB C18, a PIC C és az MPLAB C32 – legfontosabb sajátosságairól.
Az új kötetben a szerzők kerülték a korábbi kiadásokban megfogalmazottak átemelését, helyette a PIC-architektúrák és -perifériakészletek összehasonlító ismertetését tűztük ki célul. A második kiadás a mai napig érvényes és fontos ismereteket tartalmaz, ezért ez elektronikus formában elhelyezésre került a könyv DVD-mellékletén, amelyen a könyv mintaprogramjainak és a Microchip szoftvereinek gyűjteménye is megtalálható.
A könyv részletes ismertetése, mintafejezetek elektronikus változatával a kiadó honlapján megtalálható. Márciusban, ha a könyvet a ChipCAD Kft. honlapján keresztül rendelik meg, a szállítás ingyenes.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény