FőoldalArchívumErős harmadik negyedévi eredményekről számoltak be a tajvani digitális fényképezőgép-gyártók
2009. január 19., hétfő ::

Erős harmadik negyedévi eredményekről számoltak be a tajvani digitális fényképezőgép-gyártók

A siker kulcsa a globális gazdaság gyengébb teljesítményéhez jobban igazodó termékpozícionálás. Az előrejelzések 2008-ban és 2009-ben is pozitívak maradnak.

A világtermelés kb. 40%-át adó tajvani digitális fényképezőgép-gyártók a globális gazdaság jelentős visszaesése ellenére is erős eredményekről tudtak beszámolni a harmadik negyedévben is. A jól csengő névvel rendelkező amerikai és japán cégeknek beszállító Altek Corporation például 37%-os erősödésről számolt be a harmadik negyedévben az előző évi időszakhoz képest. A cég nyilatkozatában az szerepelt, hogy sikerük kulcsa a jelenleg fennálló gazdasági helyzethez kiválóan igazodó termékpozícionálási stratégia, amely a cég várakozásai szerint egész 2009-ig megmarad.
„Az Altek továbbra is optimista" – jelentette ki Martin Liu kommunikációs igazgató egy befektetői konferencián. „Vásárlóinkkal együttműködve a piaci esésben is kiváló minőségű és piacképességű termékeket tudtunk kifejleszteni, ügyfeleinktől semmilyen megrendelés-csökkenési szándékot nem éreztünk."

A helyzet Tajvan többi nagy digitális fényképezőgép-gyártó vállalatánál hasonló, így az Ability Enterprise, Asia Optical és Largan Precision vállalatoknál is, amelyek a harmadik negyedévben szintén erős eladásokat tudtak felmutatni. A kameralencséket gyártó Asia Optical például a hivatkozási időszakban 95%-os bevétel-növekedésről tudta tájékoztatni részvényeseit, a szintén lencsegyártó Largan pedig 49%-os bevétel-növekedést könyvelhetett el. Ugyanakkor a kameragyártó Ability Enterprise 9%-os bevétel-növekedése is figyelemreméltó.

„A fejlett pénzügyi piacokat 1930 óta ért legveszélyesebb sokk miatt a világgazdaság meredek visszaesési szakaszba érkezett" – állt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) októberi jelentésében. „A globális növekedés 2008-ban jelentősen lelassul, a lassú felélénkülés megkezdődése csupán valamikor 2009-ben várható". Az Altek nyilatkozata szerint a cég bevétele meghaladta a globális piac növekedéséből adódókat. A vállalat ezt a Techno Systems Research nevű japán piackutató vállalat felmérési eredményeinek idézésével támasztotta alá, amely szerint a digitális fényképezőgépek 2008 harmadik negyedévi értékesítése 3%-kal haladta meg az előző évit.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény