FőoldalArchívumÚj, nagysebességű MPLAB ICD 3 fejlesztőrendszer
2008. december 29., hétfő ::

Új, nagysebességű MPLAB ICD 3 fejlesztőrendszer

A Microchip új, MPLAB ICD 3 programozója a kor igényeinek megfelelően megnövelt sebességgel, megerősített elektromos védelemmel és gazdagabb funkcionalitással váltja le elődjét, a nagysikerű MPLAB ICD 2 fejlesztőrendszert.Az akár 15-szörös sebességű programozásnak, a feszültségmonitorozásnak, a túláramvédelemnek, a kisfeszültségű emulációnak, a külső táp nélküli működésnek, és nem utolsó sorban a kiemelkedő ár/érték aránynak köszönhetően méltán nagy érdeklődésre tarthat számot az új és korábbi ICD felhasználók körében egyaránt.


Az MPLAB® ICD 3 In-Circuit Debugger a Microchip legköltséghatékonyabb, nagysebességű hardveres hibavadász és programozó fejlesztőrendszere a Microchip flash alapú digitális jelvezérlő, ill. mikrovezérlő áramköreihez. Az MPLAB integrált fejlesztői környezet segítségével a PIC® mikrovezérlők és dsPIC® DSC áramkörök programozása és hibakeresése egyszerű. Az MPLAB ICD 3 hibavadász a számítógéphez nagysebességű USB 2.0 porton keresztül csatlakozik, a célrendszerhez pedig az MPLAB ICD 2 és az MPLAB REAL ICE fejlesztőrendszerekkel kompatibilis RJ-11 csatlakozóval. Az MPLAB ICD 3 az összes MPLAB ICD 2-höz készült header kiegészítőket támogatja.
Az MPLAB ICD 3 lényegesen nagyobb sebességre képes az előd, MPLAB ICD 2 rendszerhez képest, és a legtöbb Microchip PIC és dsPIC eszközt támogatja.

Főbb jellemzők:
Valós idejű hibakeresés: Az MPLAB ICD 3 In-Circuit Debuggert úgy tervezték, hogy a nagysebességű processzorokat maximális sebességen képes futtatni, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy saját alkalmazásukban valós időben teszteljék programjukat.
Megerősített interfész: A meghajtóáramköröket külön védelemmel látták el, hogy a céláramkörben keletkező feszültségtüskéktől megvédje a fejlesztőrendszert. Az Udd és Upp feszültségeket figyeli a rendszer, hogy megakadályozza az esetleges túlfeszültséget, s e mellett az összes csatlakozási pont rendelkezik túláramvédelemmel. A céláramkört tápfeszültésggel is képes ellátni 100 mA erejéig.
Szabványos Microchip csatlakozófelület: Az MPLAB ICD 3 a Microchip szabványos debug csatlakozóját (RJ-11) használja.
Hordozható, USB táplálású, ólommentes kivitel: A kicsi (9,4×2 cm); és vonzó külsőbe bújtatott MPLAB ICD 3 az USB portról kapja a tápfeszültségét, így nincs szükség külön hálózati adapter a müködéséhez. Az MPLAB ICD 3 teljesen ólómmentes és CE minősítéssel is rendelkezik.
Nagysebességű programozás: A gyors programozás lehetővé teszi a gyors firmware újratöltést, a gyors hibakereséshez és programozáshoz. A programozási sebességet sikerült 15-szörösére növelni az MPLAB ICD 2-höz képest.
Kisfeszültségű emuláció: Az MPLAB ICD 3 a céláramkör tápfeszültségét 2,0 és 5,5 V között támogatja.
Teszt interfész modul: Minden MPLAB ICD 3-hoz tartozik egy tesztmodul is mellyel az I/O vonalak helyes működése ellenőrizhető.
Egyszerű karbantartás és jövőbeni fejlesztés: Az új eszközök támogatásával ill. új tulajdonsággal történő bővítés olyan egyszerű mint az ingyenesen letöltehető MPPLAB IDE legfrisebb változatának telepítése. Az MPLAB ICD 3 működtető szoftvere az MPLAB IDE firmware frissítés funkciójával aktualizálható.
Alacsony költség: Az MPLAB ICD 3 letöri az emuláció árát, új lehetőséget kínálva az alkalmazással történő interaktivításra és hibakeresésre a hagyományos emulátor rendszerek töredékéért.
Hatékony hibakeresés: MPLAB IDE által széleskörűen támogatott hibakereső funciók, több töréspont támogatása, stopper, forráskódos hibakeresés az MPLAB szerkesztőjében és gyors programmódosítás/hibakeresés.

Támogatott eszközök:
Az MPLAB ICD 3 hibavadász/programozó a legtöbb flash PIC mikrovezérlőt és dsPIC digitális jelvezérlőt támogatja. A támogatott eszközök aktuális listája a legfrissebb MPLAB IDE „release notes" menüjében található. A fejlesztőeszköz müködtető szoftverét folyamatosan frissítik, hogy új eszköztámogatásokkal bővítsék azt. Az új firmware-verziókat az ingyenesen letölthető MPLAB friss változatával lehet beszerezni.

További információk

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény