FőoldalArchívumGrafikus kijelzőmegoldások
2009. december 15., kedd ::

Grafikus kijelzőmegoldások

A Microchip két új fejlesztőrendszerrel is megjelent, hogy leegyszerűsítse a grafikus megjelenítők használatát a 16 és 32 bites PIC mikrovezérlőkkel és dsPIC digitális jelvezérlőkkel.Ahelyett, hogy képernyőábrákat magán az alkalmazáson kellene megalkotni, a Microchip ingyenes Graphics Display Desinger szoftverével a számítógépen lehet megtervezni egy grafikus kezelőfelület segítségével

A program a megtervezett képernyőábrából automatikusan legenerálja a szükséges kódot, amely a szintén ingyenes Microchip grafikus könyvtár segítségével megjeleníti azt az alkalmazásban. A Graphics PICtail Plus Daughter Board With 3.2" Display Kit segítségével a tervezőmérnökök költséghatékonyan próbálhatják ki a Microchip grafikus megoldásait, és fejleszthetnek saját beágyazott grafikus alkalmazásokat. A Microchip ingyenes grafikus szoftverével és a hozzá kapcsolódó fejlesztői rendszerekkel a mérnökök könnyen integrálhatják a grafikus megjelenítési funkciókat a beágyazott alkalmazásokba egyetlen mikrovezérlőt használva, csökkentve a fejlesztési kockázatot, a teljes rendszerköltséget és a piacra-kerülési időt.
A grafikus képernyők egyre nagyobb teret hódítanak a vezérlő és felhasználói interfészalkalmazásokban, mint az otthonautomatizálás, háztartási gépek, hordozható orvosi és ipari elektronikák. Példaként említhetők a biztonsági rendszerek, a mosógépek, a sütők, a vérnyomásmérők, a pénztárgépek, ill. a tesztelő- és mérőműszerek.
A grafikus megjelenítők növelik a felhasználói élményt, és éles képükkel részletesebb információkat szolgáltatnak, miközben más technológiák alkalmazását is lehetővé teszik, mint például az érintőképernyő, amely még hatékonyabb felhasználói interfészt biztosít.
Az ingyenes Graphics Display Designer Tool főbb jellemzői:

 • konfigurálható képernyőméret
 • több képernyő/menü használata
 • objektumátméretezés, -mozgatás és -elhelyezés
 • minta-, betű- és képkezelés
 • 16 bites színmélység
 • Plug-in a Microchip ingyenes MPLAB IDE fejlesztői környezetéhez
 • keresztplatform-kompatibilitás a Microchip összes 16 bites PIC24 mikrovezérlő, 32 bites PIC32 mikrovezérlő és a dsPIC digitális jelvezérlők között.
A GraphicsPICtail Plus Daughter Board With 3.2" Display Kit főbb jellemzői:
 • Támogatja a 4/8 bites STN, 4/8 bites CSTN, 18 bites HR-TFT és a 9/12/18/24 bites TFT interfészeket
 • SD/MMC kártyafoglalat
 • 16 Megabit-es (2Mx8) soros Flash-memória egyéb adatok tároláshoz
 • Támogatja az összes 16 bites PIC24 mikrovezérlőt, a 32 bites PIC32 mikrovezérlőket és a dsPIC digitális jelvezérlőket.

Az ingyenes Graphics Display Designer Tool letölthető a Microchip grafikus megjelenítők tervezőközpontjáról: www.microchip.com/graphics. A Graphics PictailPlus Daughter Board With 3.2" Display Kit (AC164127-3) már beszerezhető.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény