FőoldalArchívumÚjabb állomásához érkezett a Freelance 800F rendszer fejlesztése
2008. szeptember 24., szerda ::

Újabb állomásához érkezett a Freelance 800F rendszer fejlesztése

Freelance 800F kontroller oktatási célra
Megjelent a 9.1-es verzió, melynek legfontosabb jellemzője, hogy a CPU-k sora tovább bővült, létrejött az AC 700F kontroller.Ez az új kontroller teljesen kompakt felépítésű és teljesen hasonlít egy azonos méretű PLC-hez, de annak többszörösen kibővített alkalmazási és rendszerépítési lehetőségeivel.


Megtartja viszont a Freelance 800F rendszerbe való integrálásnak lehetőségét, pontosan úgy, mint az AC800F elődje az ABB kontrollerek sorában. Jellemzői mutatják, hogy kisebb alkalmazásokhoz ez a megfelelő központi vezérlő:

- 16-tól 256 darab I/O számig,
- 2 MiB alkalmazói memória,
- előlapi kijelző a könnyű diagnosztikához,
- 1 Ethernet port, 1 RS232/485 Modbus port, 1 RS232 port a kibővített diagnosztikához,
- könnyen beépíthető, maximum 8 darab helyi I/O modul – 16 DI, DI/DO (24 Vdc), 16 AI (V, mA, RTD), 8 AI (V, mA, RTD) + 8 AO (mA),
- csak egy rendszert – Freelance 800F 9.1, új DTM szolgáltatással – kell megismerni a mérnöki tervezéshez és üzemeltetéshez,
- kitűnő oktatási és képzési támogatás.

Milyen új szolgáltatásai vannak még a Freelance 800F 9.1 rendszernek? Az információkezelő (menedzselő) rendszere (IMF – Information Management Functions) már az előző verziókban is rendelkezésre állt: például maximum hat csatornán volt képes digitális regisztrálásra a trend felületen. A tárolási periódus beállítható volt, például egy évre, amelynek letelte után a regisztrálás kezdődött elölről. A regisztrált adatok automatikusan – például Excel fájlba – menthetők a későbbi feldolgozás és kiértékelés érdekében. Számos alkalmazás esetén ez az alapvető szolgáltatás elegendő. Az új Freelance 800F 9.1 verzió új képességekkel áll a felhasználók rendelkezésére: az ún. PGIM 800F opcióval, amely szerver/kliens architektúrát használ.
Ez az új információkezelő alrendszer (PGIM 800F) a régi rendszernél említett regisztrálási perióduson túl az adatokat éveken át is fel tudja dolgozni:

- jelek lekérdezése, tárolása,
- pillanatnyi és tárolt értékek megjelenítése,
- üzenetek tárolása és kezelése,
- részletes állapot információk feldolgozása.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény