FőoldalArchívumÚj adatgyűjtő I/O-k virtuálisan, de elektronikus úton vezérelt bármely készülékhez
2008. szeptember 24., szerda ::

Új adatgyűjtő I/O-k virtuálisan, de elektronikus úton vezérelt bármely készülékhez

Beágyazott rendszer tipikus alkatrészei
A beágyazott rendszerek tervezéséhez kapcsolódó új adatgyűjtők a nagy mennyiségben gyártott kereskedelmi berendezésektől a részecskegyorsítókig alkalmazhatók.Természetesen egy nagysorozatban gyártott mp3 lejátszóval szemben támasztott műszaki követelmények nyilvánvalóan messze különböznek a részecskegyorsító vezérlőrendszerétől, már csak az egészen más architektúra miatt is. Legtöbb rendszer felépítése mégis az említett két extrém műszaki alkotás közé esik. Üzletileg viszont egyesíteni és egyensúlyba kell hozni a hardver és szoftver komponenst és a fejlesztési költségeket.


Ez az a pont, ahol egy cég érdemesnek tartja igen magas minőségű I/O eszközökre való specializálódást, így a National Instruments is, amely így a beágyazott rendszertervezőknek jelentős támogatást nyújthat.
A fenti ábra mutatja a beágyazott rendszer tipikus komponenseit I/O felülettel, amelyhez külsőleg szenzorok, motorok, kijelzők és egyéb más eszközök csatolhatók.

Az NI az általa gyártott COTS készletek közül az USB és PCI alapú I/O-kat ajánlja a beágyazott rendszerek tervezőinek.

Image Image
COTS készletek az NI-től
Az NI új vezetéknélküli technológiáját élőben tesztelték a Google által szervezett 150 mérföldes kerékpárversenyén. A kerékpáros technikai csapat Labview és vezetéknélküli adatgyűjtő eszközökkel követte a verseny alakulását.
Az NI két fontos területen is a technológiai idők rövidítését érte el:

1. a Measurement Studio 8.5 segítségével a fejlesztési idő csökkent a távoli monitorozás és vezérlés területén, felhasználva a Microsoft szintén két új technológiáját az ASP.NET AJAX és a Visual Studio 2008 programrendszereket,
2. az NI TestStand 4.1 támogatja a gyorsabb tesztrendszerek fejlesztését.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény