FőoldalArchívumÚj PIC32 család ethernet-, CAN-, USB- és 128 KiB RAM- egységekkel
2009. december 02., szerda ::

Új PIC32 család ethernet-, CAN-, USB- és 128 KiB RAM- egységekkel

A Microchip a sikeres 80 MHz-es, 32 bites PIC32 mikrovezérlő kínálatára építve három új családot jelentett be.Az új PIC32MX5/6/7 családokat kifejezetten az adatigényes alkalmazásokhoz fejlesztették ki, amelyek egy időben számos feladatot látnak el. Ezek az eszközök megkönnyítik a beágyazott rendszerek tervezőinek, hogy a Microchip ingyenes szoftver stack-megoldásaival kiegészítve, különböző kommunikációs opciókkal lássák el alkalmazásaikat

A teljesítményteszteken a PIC32 folyamatosan a legjobb eredményeket mutatja osztályában, amelyet a legfrissebb EEMBC CoreMark™ pontok és a már bevett Dhrystone tesztpontjai is bizonyítanak. Az új családok párosítják a PIC32 vezető teljesítményét a maximálisan 128 KiB RAM memóriával és a kiterjedt kommunikációs lehetőségekkel, beleértve számos perifériát: 10/100 Mibit/s sebességű ethernet, két CAN 2.0B vezérlő, USB Host, Device és OTG, valamint 6 UART 5 I2C™, ill. 4 SPI port. A beépített 100 Mibit/s ethernet MAC az ipari szabvány RMII/MII interfészt használja a kis költségen beszerezhető fizikai interfész-áramkörökhöz (PHY) való kapcsolódáshoz, míg a CAN és USB modulok beépített DMA interfésszel rendelkeznek az adatáteresztő képesség maximalizálásához.
A Microchip ingyenes TCP/IP és USB szoftver stack-megoldásokat kínál, teljes forráskóddal, tovább könnyítve a szoftverfejlesztést, gyorsabb piacra kerülést és kisebb összköltséget biztosítva. Az elérhető szoftverek két TCP/IP szoftver stacket is tartalmaznak USB Host és Device-könyvtárral, AES-titkosítással, többféle fájlrendszerrel, fejlett grafikai, audio és számos más szoftver-termékkel.
A Microchip több mint 600-féle 8, 16 és 32 bites PIC® mikrovezérlőjéről könnyen megvalósítható a szoftvermigráció, mivel a fejlesztőrendszerek és az USB, ill. TCP/IP stack-megoldások a PIC mikrovezérlők teljes skáláját támogatják. Emellett a migrációt tovább egyszerűsíti, hogy az új PIC32MX5/6/7 családok lábkompatibilisek a meglévő PIC32 és 16 bites PIC24F USB mikrovezérlő családokkal.

Az új PIC32 Ethernet Starter Kit (DM320004) az ethernet alapú fejlesztéseket hívatott megkönnyíteni, míg a PIC32 USB Starter Kit II (DM320003-2) a korábbi Microchip USB starter kit továbbfejlesztett változata az új PIC32 családokhoz. Az Explorer 16 fejlesztőpanel-tulajdonosok pedig egy plug-in modullal (MA320003) kezdhetik meg a fejlesztést a legújabb PIC32MX5/6/7 családokkal.

A Microchip honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény