FőoldalArchívumA SIPLACE-csoport újrafeltalálta önmagát
2009. november 03., kedd ::

A SIPLACE-csoport újrafeltalálta önmagát

A felületszereléshez használt beültetőgépek vezető gyártója, a Siemens Electronics Assembly Systems GmbH & Co. KG (SEAS) új fejlesztési és gyártási stratégiát hirdetett.A SIPLACE-berendezéseket és -megoldásokat az összes ipari alkalmazási területen használják, mint például a telekommunikáció, autóipar, automatizálás, fogyasztói elektronikaieszköz-gyártás. "A SIPLACE-csoport újrafeltalálta önmagát" - jelentette ki Günter Lauber, a SIPLACE-csoport vezérigazgatója

Ezzel útjára indította a "vevői igények szerinti fejlődés" (angolul: build-to-order, BTO) stratégiáját. Ezzel a lépéssel sokkal vevőorientáltabb, versenyképesebb és rugalmasabb vállalati struktúrát, valamint újszerű hardver-, szoftvertermékeket és szervizszolgáltatást hoznak létre. Ennek alapja a folyamatos vevői visszajelzések feldolgozása és állandó információcsere kialakítása. Az új rendszer segítségével olyan berendezéseket és megoldásokat tudnak kínálni, amelyek rugalmasan követik a vevők elvárásait, változó termelékenységi igények esetén is. A legújabb SIPLACE SX berendezést már az új irányelvek szerint fejlesztették. Az idei müncheni Productronica rendezvény ideje alatt (november 10-13.) nem csak a kiállítás helyszínén, hanem a SIPLACE-főhadiszálláson is várják az érdeklődőket. A bemutatók során a jelenlegi legmodernebb berendezésekkel és megoldásokkal ismerkedhet meg a nagyérdemű.

1. ábra 1. ábra
Ezek a: SIPLACE D- és X-sorozat - a csúcsmodell, a cserélgethető hordozóállványos SIPLACE SX, a SIPLACE MultiStar fej és a legújabb szoftverfejlesztések, úgymint a SIPLACE Facts és a SIPLACE LES (lásd 1. ábra).
A legnagyobb érdeklődéssel várhatóan a SIPLACE SX berendezést fogják követni. Ennek megoldásai már kielégítik a változtatható termelékenység, több gyártható termékváltozat, nagyobb teljesítmény, kisebb cserealkatrész-igény, méretezhető kapacitás, fejlett anyag-management kívánalmait.
2. ábra 2. ábra
Az SX sorozat nagy újdonsága a moduláris hordozóállványos felépítés. A rendszer lehetővé teszi a hordozóállványok számának változtatását, így változatva a teljesítmény, vagy több feeder helyszükséglet esetén, a hordozóállvány áthelyezhető másik berendezésbe (amely nem rendelkezik ilyennel, lásd 2. ábra). Így a sorok termelékenysége pár perc alatt megváltoztatható, valamint optimalizálható termékváltás esetén.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény