FőoldalÜzletA Mobile Industrial Robots és a Koch Industries autonóm mobil robotok beszállításáról egyezett meg
2021. június 04., péntek ::

A Mobile Industrial Robots és a Koch Industries autonóm mobil robotok beszállításáról egyezett meg

A Mobile Industrial Robots, az autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacvezetője bejelentette, hogy globális stratégiai együttműködésre lépett a világ egyik legnagyobb vállalatával, a Koch Industries-szel.

A kooperáció a MiR és a Koch Industries leányvállalata, a Guardian Industries között még 2020-ban kezdődött meg. A Guardian Industries különböző megoldásokat próbált ki a belső szállítási folyamataik automatizálására azzal a céllal, hogy optimalizálják termelékenységüket és a munkafolyamataikat. A vállalat gyártási transzformációs csapatának közreműködésével lehetőség nyílt MiR robotok telepítésére két telephelyen az Egyesült Államokban, amelyek egyszerre kísérleti projektként is szolgáltak. Ezen projektek sikere azt eredményezte, hogy a Koch Industries és a MiR megállapodást kötött a technológia további alkalmazásának globális szinten történő kiértékeléséről.

“Azért léptünk stratégiai együttműködésre a MiR-rel, mert széles körű tudással és képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy támogassanak minket a logisztikai műveletek egyszerűsítésében és optimalizálásában” – mondja Antonio Blanco, a Guardian Industries globális kategória menedzsere. „A MiR rugalmas automatizálási megoldásokat kínál, amelyeket jelenlegi és jövőbeni működési igényeinkre tudunk szabni. Több telephelyen is üzembe helyezzük ezt a technológiát, mivel a MiR-t egy hosszú távú partnerként kezeljük, amely rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel ahhoz, hogy támogatni tudjon minket termelékenységi céljaink elérésében.”

Öt különböző mobil robotjával a MiR az AMR piac legszélesebb kínálatával rendelkezik, melyekkel különböző szállítási feladatokat képes átvállalni, a kisebb alkatrészek mozgatásától a nehéz, akár 1000 kg-os rakományok szállításáig. A robotok emellett arra is képesek, hogy automatikusan felvegyenek, szállítsanak, majd leadjanak raklapokat.

A MiR együttműködő és autonóm mobil robotokat gyárt, amelyeket úgy terveztek, hogy emberi kollégáikkal közösen dolgozzanak és mentesítsék őket a különféle fizikailag megterhelő munkák alól, miközben lehetővé tegyék számukra, hogy értékesebb feladatokra összpontosíthassanak.

A MiR robotjait különböző top modulokkal lehet testre szabni, hogy a legkülönfélébb ügyféligényekre is megoldással szolgálhassanak. A robotok sokoldalúsága egy további oka volt annak, hogy a Guardian Industries a MiR-rel való együttműködés mellett döntött, és ezért vizsgálja most a többi Koch leányvállalat is a lehetséges alkalmazásokat.

A Guardian Industries teljes szervezetére ki kívánja terjeszteni a technológiát. „Több, különböző kialakítással és gyártással rendelkező üzemben is telepíteni fogjuk a robotokat, így fontos számunkra, hogy olyan logisztikai megoldást kapjunk, amelyet valamennyi környezetben életképes és könnyedén alkalmazkodik az új feladatokhoz. A MiR pedig pontosan ezt kínálja” – tette hozzá Peter Westrick a vállalat anyagmozgatási vezető mérnöke.

Felfelé ível az autonóm mobil robotok piaca

A MiR legfrissebb adatai azt támasztják alá, hogy nem a Guardian Industries és a Koch Industries az egyedüli vállalatok, akik optimalizálni kívánják anyagmozgatási folyamataikat. A Mobile Industrial Robots 55%-os növekedést jelentett az AMR eladásokat érintően 2021 első negyedévében, ami egyben a MiR eddigi legjobb első negyedéve is.

“Nagy örömmel tölt el minket ez az együttműködés, illetve az, hogy hozzájárulhatunk a Guardian termelékenységi céljaihoz azzal, hogy rugalmas, együttműködő és biztonságos mobil robotjainkat telepítjük” – mondta Christian Clausen, a MiR értékesítési igazgatója. „Általánosságban elmondható, hogy iparágakat átívelően nagy lehetőségeket látunk a belső logisztikai munkafolyamatok optimalizálásra, a bejövő, és a kimenő logisztikától a gyártóüzemek anyagmozgatásáig, ipari besorolású robotjaink pedig közvetlenül telepíthetők ezekbe a különböző munkafolyamatokba.”

„Manapság a gyári kialakításokat a rendkívül agilis és dinamikus környezet jellemzi, ahol emberek, gépek, raklapok és egyéb akadályok bukkanhatnak fel a közlekedési folyosókon” – tette hozzá Clausen. „Mobil robotjaink nagyon jól be tudnak illeszkedni ezekbe a folyamatosan változó környezetekbe. A robotjaink együttműködő és autonóm közlekedésének köszönhetően az automatizált anyagszállítás rugalmas és könnyedén telepíthetővé válik bármiféle extra költség, vagy a meglévő folyamatok megváltoztatása nélkül.”

A Mobile Industrul Robots globális forgalmazói hálózata 58 országra terjed ki, és kihelyezett irodákkal rendelkezik Odensében, New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban és Sanghajban.

A Guardian Industries-ról

A globális Guardian Industries vállalat székhelye Auburn Hills városában, az Egyesült Államok Michigan államában található. A cég rendelkezik telephelyekkel Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában. A Guardian vállalatok 15.000 embert foglalkoztatnak, kiváló minőségű síküveg, bevonatos és megmunkált üvegtermékeket gyártanak lakóépületekhez, belső terekhez, járművekhez és műszaki cikkekhez, valamint kiváló minőségű krómozott és festett műanyag komponenseket az autó- és teherautó-ipar számára. A Guardian célja, hogy vevői, beszállítói, munkavállalói és kialakult közösségei számára első számú partnerként legyen jelen, kölcsönösen előnyös együttműködésre építve. Ennek érdekében arra összpontosít, hogy a termékei és szolgáltatásai azok felhasználóinak javát szolgálják, és így a felhasználók is többre értékeljék a céget másoknál. A vállalat felelősségének tartja emellett, hogy minél jobban csökkentse a tevékenységéhez felhasznált erőforrások mennyiségét. A Guardian teljes mértékben a Koch Industries, Inc. tulajdonában lévő leányvállalat. További információért látogasson el a guardian.com oldalra.

A Koch Industries-ról

A Koch Industries az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb magánvállalata, központja a kansas-i Wichitában található, és mintegy 115 milliárd dolláros éves bevétellel rendelkezik a Forbes adatai szerint. Portfóliójába tartozó cégek iparágak széles körében tevékenykednek, beleértve a finomítást, a vegyipart, a bioüzemanyagokat, az erdészeti termékeket, a növényvédőszereket, a polimereket és rostokat, a környezetszennyezés elkerülését szolgáló termékeket, az elektronikát, a szoftvereket és információs rendszereket, az ásványi anyagokat, az üveget, az autóipari alkatrészeket, a mezőgazdaságot, az árukereskedelmet, valamint a befektetéseket. 2003 óta a Koch alá tartozó vállalatok közel 133 milliárd dollárt fektettek be növekedésbe és fejlesztésekbe. A több mint 70 országra kiterjedő jelenlétével a Koch vállalatok világszerte 122 ezer embert foglalkoztatnak, közülük körülbelül 62 ezret az Egyesült Államokban. 2009 januárjától napjainkig a Koch vállalatok több mint 1300 díjat érdemeltek ki a biztonság, a környezetvédelmi kiválóság, a társadalmi felelősségvállalás, az innováció, valamint az ügyfélszolgálat terén. További hírekért és információért látogasson el a www.KOCHind.com weboldalra.

A Mobile Industrial Robots-ról:

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait (AMR) fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat és logisztikai központ mellett kórházak is világszerte alkalmazzák a MiR innovatív robotjait. Globális piacvezetőként a MiR terjesztési hálózata világszerte több mint 60 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkezik New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban és Sanghajban. A tapasztalt dán robotipari szakértők által alapított MiR központja a dániai Odensében található. A vállalatot 2018-ban akvirálta a Teradyne, az automatikus tesztelő berendezések vezető beszállítója. További információ: www.mobile-industrial-robots.com.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény