FőoldalÜzletElérte a 100 főt a Continental budapesti MI fejlesztő központja
2020. augusztus 17., hétfő ::

Elérte a 100 főt a Continental budapesti MI fejlesztő központja

A Continental ADAS üzleti egységéhez tartozó budapesti 100. munkatársat a német vezetőkkel együtt köszöntötték a fizikai és a digitális térben

A Continental ADAS képviseletében jelen volt az üzletág új vezetője, Frank Petznick is, aki 2020. augusztus 1-től irányítja az üzletágat.

2018. január 30-án jelentette be a Continental, hogy önvezetéshez kapcsolódó mobilitási megoldások fejlesztésére Budapesten létesít fejlesztőközpontot, amely egység az első időszakban a kamera alapú érzékelési megoldások szállításáért lesz felelős. A 2019. február 21-én tartott irodamegnyitó eseményen már az üzleti egység szempontjából meghatározó projekteken dolgozó csapatként ünnepelhetett a gépi tanulás szakértőkből, beágyazott algoritmus fejlesztőkből, computer vision szoftvermérnökökből, infrastruktúra mérnökökből, projekt menedzserekből és adat mérnökökből álló közösség. A sikeres építkezést követően és a folyamatos létszámbővítéssel párhuzamosan a budapesti Continental munkatársak felmutatható sikereket értek el a gépi tanulási módszerek fejlesztésében, alkalmazásában, illetve integrálásában.

Erről így beszélt dr. Lóránd Balázs, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának vezetője: „Az elmúlt két évben egy olyan szervezetet sikerült kollégáimmal közösen felépítenünk, amely világszínvonalú mesterséges intelligencia megoldásokat képes szállítani ügyfeleinknek és nemzetközi fejlesztői csoportjainknak is... Minden képességünk adott ahhoz, hogy a nemzetközi térben is versenyképes válaszokat adjunk az önvezető autózás kihívásaira innen, Budapestről.“

A budapesti központban a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez szükséges kompetenciák mind megtalálhatóak. A 100 fős jól képzett és motivált csapat már a tudásnak egy olyan kritikus tömegét képes felmutatni, amely az áttörést jelentő eredmények létrehozásához szükséges. Az új megoldások azonnal beépíthetők a cég speciálisan felszerelt teszt járművébe. Így a szakértőik a valós életben, Budapest utcáin láthatják az új fejlesztések eredményeit. 1400 m2-es irodánk Budapest belvárosában biztosítja a fejlesztésekhez szükséges high-tech felszereléseket, rugalmas munkavégzést biztosítva a munkatársaknak, teret adva a kreativitásnak és az ötleteknek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény