FőoldalÜzletA Huawei és a ZTE előtt Japán is bezárja az ajtót
2018. december 11., kedd ::

A Huawei és a ZTE előtt Japán is bezárja az ajtót

A hírszerzési tevékenység és a kibertámadások megnehezítése érdekében Japán betiltaná az állami beszerzéseket a kínai Huawei Technologies Co Ltd és a ZTE Corp távközlési berendezés-gyártó vállalatoktól

A Reuters hírügynökség értesülése szerint Washington és szövetségesei a kínai technológiai cégek szoros állami kapcsolatait kifogásolják, azzal gyanúsítva a cégeket, hogy Peking kémkedésre tudja felhasználni berendezéseiket. Washington már betiltotta a Huawei berendezéseinek állami beszerzését és nemrégiben Ausztrália és Új-Zéland is kizárta a kínai vállalatot az 5G mobil távközlési tenderből. A Huawei ismételten visszautasított minden ellene felhozott vádat. A hírügynökség úgy tudja, hogy a japán kormány nem fogja konkrétan megnevezni a Huawei és ZTE cégeket beszerzési szabályzatában, hanem rájuk vonatkozóan értelmezhető módosításokat hajt végre rajta.

A japán kormányszóvivő nem kommentálta a hírügynökségi értesülést, de utalt rá, hogy szoros egyeztetést folytattak az Egyesült Államokkal egyebek között kiberbiztonsági kérdésekben is. „A kiberbiztonsági szempontok egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert, ezért több megközelítésben is határozott lépéseket fogunk tenni” – fogalmazott.

A Huawei hálózati berendezéseit többek között a japán NTT Docomo, valamint a KDDI Corp távközlési szolgáltató vállalat is használja. Emellett a SoftBank Group Corp is nagy múltra visszatekintő kapcsolatokat ápol a Huawei-jel, amely a kínai vállalatok közül elsőként csatlakozott 2011-ben a japán Keidanren üzleti érdekcsoporthoz és számos 5G hálózati kísérletben vett részt.

A ZTE és a Huawei egyelőre nem nyilatkozott az értesülés kapcsán.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény