FőoldalÜzletAz InnovationsFORUM Hungary követi a gyártóipar változásait
2017. május 09., kedd ::

Az InnovationsFORUM Hungary követi a gyártóipar változásait

A 2017-es InnovationsFORUM Hungaryn, melyet május 25-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartanak, a vitaindító és minden azt követő előadás válaszokat ad a kelet-európai gyártóiparban bekövetkező változásokra, hogy Ön is kihasználhassa az innovációt a termék életciklusának minden pontján

Az innováció a versenyképességért azóta az InnovationsFORUM-ok átfogó témája, amióta az EMSNow és az EPP több mint öt évvel ezelőtt Németországban elindította a rendezvényt. Úgy tűnik, ez még fontosabb ma azokban a régiókban, ahol a formális együttműködés az alacsonyabb költségű gyártásért az innováció alapja lett.

A tavalyi esemény sikerét követően az InnovationsFORUM Hungary idei nyitó vitaindító előadását a régió startup világának egyik legfontosabb személyisége tartja. Turcsán Tamás Péter a Magyar Közgazdasági Társaság Startup Szakosztályának elnöke, nemzetközi mentor, startup-tanácsadó, látnok, kommunikációs és médiaszakértő, crowdfunding-szakember és társadalmi újító. A Th e Connect East Incubator ügyvezető igazgatójaként ő az egyike a helyi startup ökoszisztéma véleményformálóinak. Segíti az innovatív, hazai induló vállalkozásokat oktatással, mentorálással, társadalmi tőkével, PR-ral és kommunikációval. Azt mutatja majd be saját példákon keresztül, hogyan működik az innováció serkentése a régióban, és milyen kihívások várhatók a megvalósítás folyamatában, egy napra az innovációt a központba állítva, hogy a gyártás a régióban versenyképesebb, rugalmasabb és agilisabb legyen.

Előadását a berendezések, szoftverek, kellékanyagok és szolgáltatások innovatív megoldásait a való világba átültető gyártók prezentációi követik. Előadást tart az Aegis Software, a Christian Koenen, az Ersa, a Fuji Machine MFG., az Indium Corporation, a Koh Young, a Viscom, a Nordson Matrix, az ASM és a Vi Technology vezetője.

Magyarország, mint sok kelet-európai ország, úgy lépett be az elektronikai gyártók világába, mint egy alacsonyabb költségszintű ország, ahol képzett mérnökök és operátorok dolgoznak egy növekvő, kiszervezett gyártóbázison, de ez mára megváltozott. Most Magyarország az innováció melegágya, minden EMS-óriás jelen van, verseng a szakképzett munkaerőért, ez a jelen. Ezek a változások a gyártóüzemeknél; az innováció szükségessége a termékeknél és a folyamatoknál érezhetőbb, mint valaha. Ez megfelel Magyarország innovatív és kreatív szellemének. Végtére is, ez az a nemzet, amely elhozta nekünk a Rubik-kockát, a töltőtollat, a távcsövet és a gyufát. Több mint egy tucat magyar nyerte el a Nobel-díjat.

Az InnovationsFORUM Hungary, mint a német és a mexikói fórum testvére, a közönségét a teljes elektronikai tervezési és gyártási iparból várja. Feltalálók, mérnökök, menedzserek és vezetők gyűlnek össze ezen a napon, hogy megismerhessék a legújabb innovációkat az iparban. A különböző tudományágak közötti határvonalak jobban összemosódnak, mint valaha, és ezáltal még fontosabbá válik, hogy meglássuk az innováció lehetőségét a kezdetektől a megvalósulásig, az ötlettől, a teljes ellátási láncon át egészen a termék újrafeldolgozásáig és ártalmatlanításáig.

Amikor az EMSNow és az EPP eredetileg létrehozta az eseményt, a cél egyértelmű volt: a gyártás szereplői áttekintést kapjanak, mik az újdonságok a gyártási folyamatokban, és ezek hogyan gyakorolnak pozitív hatást az üzletre. Mindezt egy nap köré szervezve, amely egyedülálló kapcsolatépítési lehetőségeket nyújt a résztvevők számára.

Tájékozódjon az InnovationsFORUM Hungaryről, és regisztráljon a http://epp-europe.industrie.de/events-tutorials/innovationsforum-hungary/ honlapon az ELEKTRONET kóddal!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény