FőoldalÜzletMegvette a Dell az EMC-t
2015. október 14., szerda ::

Megvette a Dell az EMC-t

A Dell 67 milliárd dollárt adott az adattárolással foglalkozó EMC-ért

A Dell, a világ harmadik legnagyobb személyi számítógép gyártója 33,15 dolláros részvényáron szerezte meg az EMC-t, ami 19 százalékkal haladta meg az adattároló vállalat pénteki záróárfolyamát a New York-i értéktőzsdén. Ez minden idők egyik legnagyobb ügylete a technológiai iparágban. A két éve a tőzsdéről egy 25 milliárd dolláros kivásárlással kivonuló Dellből így a világ egyik legnagyobb IT-vállalata lesz. Az egyesített Dell-EMC éves forgalma meghaladja majd a 80 milliárd dollárt, az új Dell az üzlettel gyakorlatilag minimálisra csökkenti PC-gyártói örökségét, és elsősorban vállalati IT-beszállítóvá és szolgáltatóvá válik.

Az üzlet túlnyomó részben készpénzes lesz, a finanszírozáshoz az eddig kiszivárgott információk szerint a Dell mintegy 40 milliárd dollárnyi hitelt fog felvenni, illetve a Dell részvényesei (a tulajdonos-alapító Michael Dell, valamint annak befektetési vállalkozása, az MSD Partners, a szingapúri Temasek Holdings állami befektetési vállalat, továbbá a Silver Lake befektető társaság) magas hozamú vállalati kötvényeket kívánnak kibocsátani.

Az egyesített cég vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke Michael Dell lesz, Joe Tucci, az EMC jelenlegi vezérigazgatója a tranzakció lebonyolítása után – amit a felek jelenleg jövő év május és október közé tesznek – korábbi ígéretéhez híven távozni fog pozíciójából. Michael Dell a tőzsdei kivezetést követően a Hewlett-Packard Co és az IBM vállalatokhoz hasonló komplex számítástechnikai üzleti szolgáltatóvá igyekszik átalakítani az eredetileg személyi számítógépeket gyártó céget.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény