FőoldalÜzletA Microsoft leírta a Nokia Devices and Services teljes értékét
2015. július 09., csütörtök ::

A Microsoft leírta a Nokia Devices and Services teljes értékét

A Microsoft bejelentette, hogy 7,6 milliárdot fog leírni a telefongyártás értékéből, vagyis azt teljesen lenullázza. Elbocsátások is jönnek, további meredek költségvonzattal

A Microsoft leírta a Nokia Devices and Services teljes értékét, 7,6 milliárd dollárt. A leírás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Microsoft elismeri, tényleges értékéhez képest ennyivel fizetett többet a Nokia telefongyártó üzletágáért. Mivel eredeti értékén mintegy 7,4 milliárd dollárt fizetett ki a cég, gyakorlatilag a teljes üzletág értékét nullára vette most a vállalat. Ez annak beismerése, hogy a hardvergyártásért kiadott pénzt a Microsoft az ablakon dobta ki, a várt szinergiák nem valósultak meg, a bekerülési értéket indokoló profittermelő képesség pedig csak hiú ábránd maradt.

Az értékcsökkenési leírással együtt a Microsoft azt is bejelentette, hogy az elbocsátások folytatódnak: a korábban bejelentett 18 ezres leépítést újabb 7800 fős csökkenté követi. Ez azért érthető, mert a Nokia-részlegben annak felvásárlásakor 32 ezer ember dolgozott, aminek mintegy a fele közvetlenül a gyártásban kapott munkát. Az elbocsátások tükrözik a nem-Lumia telefonok utáni kereslet csökkenését. A 750 és 850 millió dollár közé tehető átszervezési költségek nagy része a végkielégítésekre fog elmenni.

A leírás persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy megszűnne a Lumiák gyártása vagy módosulna a cég mobilos stratégiája. A vállalat bejelentése szerint csupán annyi változik, hogy a különálló hardvergyártás helyett a cég inkább egy prosperáló mobilos ökoszisztéma kialakítására koncentrál, amelynek része lesz a saját gyártású termékcsalád is. Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója szerint "A közeljövőben egy hatékonyabb és fókuszáltabb telefonos portfólió kialakítását szeretnénk elérni, miközben megtartjuk a mobilitás újragondolásának hosszú távú képességét".

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény